Política

Més de la meitat dels inscrits al registre d'habitatges públics han estat desfavorables

A la Solana del Pas de la Casa, només hi ha hagut dos interessats i, per tant, la resta es tornaran a la corporació encampadana perquè els destini als temporers

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, la directora de l'Institut Nacional d'Habitatge, Marta Alberch / CEsteve

Andorra la Vella

La ministra d'Habitatge, Conxita Marsol, i la directora de l'Institut Nacional de l'Habitatge, Marta Alberch, han presentat el balanç d'aquest registre que permet optar a un dels pisos del parc públic del Govern. Segons han comentat, sis mesos després que es posés en marxa han rebut 354 sol·licituds, de les quals 198, és a dir el 56%, han estat rebutjades perquè no complien amb els requisits. La majoria són perquè la unitat familiar no destina més del 30% dels ingressos al lloguer, però també n'hi ha perquè, o bé no arriben al salari mínim o bé superen el màxim permès. Altres no tenen la residència mínima exigida o són majors de 35 anys i no disposen d'un contracte de lloguer.

Els admesos són 52, tot i que confia que pujaran a la setantena abans que acabi l'any, que és el nombre de pisos que tindran disponible, aleshores.

El parc públic començarà amb quatre promocions i s'ampliarà fins a les 15 per tenir uns 430 pisos el 2028. Entre ells, compten amb l'edifici del Cedre, i per això, confia a tancar l'acord amb el comú de la capital ben aviat.

Quant a la promoció de la Solana, al Pas de la Casa, només hi ha hagut dos interessats i, per tant, la resta es tornaran a la corporació encampadana perquè els destini als temporers. Qüestionada per la poca demanda que poden tenir els pisos més allunyats del centre, considera que és d'hora per fer aquesta valoració i, sobretot, recorda que la majoria dels contractes de lloguer estan prorrogats fins al 2027, de manera que no hi ha una pressa immediata. Així, creu que si la situació no canvia, quan s'apropi la data prendran importància.

Marsol reconeix que els requisits per accedir al registre són exigents, però que ja es va fer així volgudament per atendre primer a les persones més necessitades. En aquest punt, considera que a mesura que tinguin més pisos, es podran flexibilitzar, començat per la gent gran.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00