Sociedad
EDUCACIÓ

Educació va detectar una quarantena de casos d'assetjament escolar el curs passat

El secretari d'Estat ha presentat el nou reglament sobre aquesta xacra i preveu que permetrà detectar més casos i, també el d'absentisme, en aquest cas per eliminar alguns supòsits que inflaven les dades i els expedients de manera innecessària

El secretari d'Estat d’Educació, Josep Anton Bardina, i la directora del departament d'Inspecció, Eugènia Duró / JAViladot

Andorra la Vella

Així ho ha exposat el secretari d'estat d'Educació, Josep Antoni Bardina, i la directora del Departament d'Inspecció, Eugènia Duró, durant la presentació del nou reglament que redefineix el seu concepte, amplia els actors implicats i els tipus de casos que es consideren assetjament. Així el curs passat a través de la denúncia directa, la més efectiva, de l'app B-Resol o del servei telefònic es van detectar 37 casos. Són gairebé el doble que en els anteriors, però Bardina insisteix que encara creixerà més perquè amb l'entrada en vigor del reglament, qualsevol indici que un alumne sigui víctima d'assetjament, s'activaran els protocols previstos.

Per altra banda, han presentat també el nou reglament sobre l'absentisme que justifica nous supòsits que inflaven les dades i els expedients de manera innecessària. Així qualsevol alumne dels dos primers cicles de primera ensenyança que hagi d'usar els serveis sanitaris, com ara, anar al logopeda en horari lectiu, ja no es considerarà absentisme. Tampoc ho serà pels joves que formin part del pla esport estudi de segona ensenyança. En aquest darrer cas, per això, hauran de recuperar les hores que es perdin, però no els primers perquè d'alguna manera s'entén que assisteixen a aquestes consultes per millorar el seu rendiment acadèmic.

Quant a la vinculació que puguin tenir, Duró i Bardina coincideixen que algunes absències cròniques, aquelles en les quals l'alumne de manera injustificada deixa d'assistir a classe durant força temps, poden ser a causa d'una situació d'assetjament.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00