Política

Justícia facilitarà la recuperació d'un pis quan hi hagi rebel·lia processal

La ministra titular ha presentat cinc mesures per agilitzar la justícia, entre les quals l'obertura d'una bossa de magistrats substituts per garantir les composicions dels tribunals

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné / JAViladot

Andorra la Vella

És una de les cinc mesures que la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha presentat per agilitzar el funcionament del sistema judicial. En aquest cas, admet que ha considerat les demandes reiterades dels propietaris, sobre la durada excessiva a l'hora de recuperar un pis. Així, ha detallat que un cop s'aprovi, si es constata que l'inquilí no està al pis, i molt probablement tampoc al país, s'anul·larà la convocatòria del judici oral i quedarà vist per sentència. D'aquesta manera, podrà disposar abans de l'immoble el podrà tornar a posar al mercat.

Dues mesures més es refereixen al funcionament intern de les sales, ja que s'ha optat per introduir la figura del magistrat substitut per garantir la composició dels tribunals. Es crearà una llista on es podran apuntar professionals jubilats o emèrits, també dels països veïns, que ocuparien temporalment les funcions d'un titular en el cas que hi hagi un excés d'incompatibilitats, de baixes o que estiguin contaminats. Quant a la fiscalia, s'estableix que serà el fiscal adjunt de major edat el qui substituirà al fiscal general en les seves funcions, de manera temporal, si mai no se'n pogués fer càrrec per qualsevol motiu.

Les dues restants fan referència al fet que la policia podrà retirar el carnet de conduir als detinguts per donar positiu al control d'alcoholèmia o de drogues, o per conducció temerària. També s'estableix que en els casos de detenció improcedent o de pèrdua de llibertat, els advocats tindran només un i dos dies respectivament, per contestar les al·legacions abans d'iniciar el procediment. El termini actual és de cinc dies, però entén que en casos com aquests, és excessiu.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00