Política
PARC PUBLIC HABITATGES

El Govern destina set milions d'euros a tres edificis del parc públic d'habitatges

El Consell de Ministres ha aprovat la licitació dels treballs per construir o arranjar dos edificis a Ordino i un més a Escaldes-Engordany

Render del projecte de construcció dels pisos apreu assequible de l'avinguda del Pessebre a Escaldes-Engordany

Andorra la Vella

El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha explicat que el Consell de Ministres ha aprovat la licitació dels treballs per construir o arranjar dos edificis a Ordino i un més a Escaldes-Engordany. El termini d'execució serà d'un any pels ordinencs, mentre que el d'Escaldes, que només contempla la primera fase, estaria acabat a inicis del 2026. En qualsevol cas, ha comentat que tots dos aportaran una vuitantena de pisos que destinaran al mercat de lloguer a preu assequible.

Casal ha detallat que les obres del primer edifici d'Ordino serviran per modificar el seu ús, ja que anteriorment havia estat un hotel, mentre que el segon és una promoció inacabada, de manera que caldrà completar-la.

En el cas d'Escaldes, es tracta del projecte de l'avinguda del Pessebre que es fa conjuntament amb el comú, pel qual aquest darrer fa l'aparcament, habilita la planta baixa i construeix una plaça pública, mentre que el Govern finança la construcció pròpiament dels pisos. En aquest cas, el ministre recorda que la licitació només fa referència a la fase 1, que contempla l'estructura de formigó des de la planta baixa cap amunt, de l'estructura de fusta i també de la coberta, mentre que la segona quedarà per l'any vinent.

El bloc d'Escaldes aportarà 34 pisos al parc públic i, els altres dos, uns 25 cadascú.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00