Política

Escalé denúncia la "propaganda" comunicativa del Govern en relació amb l'acord d'associació

El president del grup parlamentari de Concòrdia considera que és pràcticament un frau democràtic i a més, reitera que els experts amb els quals han parlat, maneten que és un mal acord.

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé a l'entrevista a l'Aquí Andorra

Andorra la Vella

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha entrat dues preguntes orals, la primera de les quals fa referència a la informació que fins ara ha fet pública l'executiu s'obre el procés d'acostament amb la Unió Europea. En aquest sentit, demana que concreti les actuacions que ha dissenyat per als pròxims mesos en matèria de comunicació, i ja avança que és un problema democràtic greu que usi els fons públics per promoure l'Acord, obviant una part important dels impactes que aquest comportarà. Així, lamenta que hagi invertit centenars de milers d'euros en informes i estudis que no ha fet públics, però sobretot critica la despesa compromesa d'un milió d'euros i la contractació d'una empresa que es troba en judici per frau electoral a Espanya.

En declaracions al programa Aquí Andorra considera que és pràcticament un frau democràtic i a més, reitera que els experts amb els quals han parlat, maneten que és un mal acord.

La segona pregunta fa referència al desplegament de la nova Llei del Català i ha demanat per les actuacions que ha dut a terme el Govern pel que fa a la comunicació institucional i també vol saber la quantitat d'expedients sancionadors que ha tramitat, des que es va aprovar. Finalment, demana per les previsions que té sobre el compliment dels requisits lingüístics en les renovacions dels permisos de residència.

Finalment, la consellera general, Maria Àngels Aché, ha entrat una tercera pregunta, en aquest cas està relacionada amb el desplegament de les accions del pla nacional sociosanitari per a la gent gran, que es va aprovar a finals del 2022 i, concretament, sol·licita per les mesures preses des que va començar la legislatura per tal de reforçar el suport a totes aquelles persones que tenen cura de familiars dependents.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00