Ciencia y tecnología

Les campanyes de vacunació contra la grip i la covid tindran 10.000 dosis

El pla inclou les persones majors de 65 anys, els menors de 64 que siguin persones amb risc i els professionals sanitaris

M.B. (ANA)

Andorra la Vella

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha informat que a partir del dilluns i fins a finals de gener de l'any vinent estaran actives aquestes dues iniciatives que busquen protegir les persones més vulnerables. Així, ha explicat la de la grip es divideix en dos grups; per una banda, els majors de 65 anys, que tindran disponibles unes 4.900 dosis, i un segon grup que l'integren les persones vulnerables que tinguin entre els sis mesos i els 64 anys. El pla inclou el personal sanitari i sociosanitari, o el del centre penitenciari. Per a ells disposaran de 3.000 injeccions més.

Quant a la de la Covid, s'han adquirit unes 3.000 vacunes que destinaran a qualsevol persona, independentment de l'edat o de les dosis que hagi rebut anteriorment, sempre que no li hagin administrat fa menys de tres mesos, o que hagin tingut la malaltia en aquest mateix període de temps.

Per altra banda, ha explicat que enguany serà obligatori que els infants portin el protector d'esquena durant l'activitat de l'esquí escolar i que han renovat el conveni amb Naturland per continuar impulsant l'esquí nòrdic. També que han licitat els treballs per acomodar l'EFPEM al centre de natura de la Cortinada i els de millora del refugi guardat de l'Illa.

Finalment, s'han inclòs tres aus al programa de recuperació d'espècies: són l'àguila daurada, el trencalòs i el Boltó negre.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00