Tribunales

Patrícia Quillacq tanca la terna d'aspirants al TEDH

És inspectora de professions titulades amb una destacada experiència com a diplomàtica, que s'uneix a Saïda El Boudouhi i Canolich Mingorance

Una sala del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburgo(EFE)

El Govern ha aprovat la llista de tres candidats per a l'elecció d'un jutge andorrà al Tribunal Europeu dels Drets Humans del Consell d'Europa, per renovar el mandat de Pere Pastor. La llista serà íntegrament femenina, ja que la tercera integrant és Patrícia Quillacq, inspectora de professions titulades amb una destacada experiència com a diplomàtica, que s'uneix a Saïda El Boudouhi i Canolich Mingorance.

Abans que passi un mes, el Panell Consultiu del Comitè de Ministres emetrà una opinió sobre el compliment dels requisits i, serà aleshores quan el president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, ho notificarà a la resta de membres perquè comencin a citar-les i a entrevistar-les, durant el novembre i el desembre. Si consideren que totes tres compleixen amb els requisits, emetran una recomanació, tot indicant quines són les millors, o la millor. Si no fos així, com ja va passar fa uns mesos, l'APCE tornarà a demanar al Govern que presenti una nova llista.

El nou jutge andorrà al Tribunal Europeu dels Drets Humans s'escollirà a través de la votació que es farà durant la sessió plenària de l'entitat, al gener.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00