Política

Alemanya expressa l'interès per invertir a Andorra després de l'acord amb la UE

La ministra d'Estat per Europa i Clima del ministeri federal d'Afers Exteriors assegura que el procés d'acostament amb Europa ha generat un gran interès entre els inversors del seu país

Anna Lührmann, ministra d'Estat per Europa i Clima del Ministeri Federal d'Afers Exteriors d'Alemanya al Principat d'Andorra amb Imma Tor i Landry Riba / CEsteve

Andorra la Vella

Així ho ha comunicat la ministra federal d'Estat per Europa i Clima del ministeri federal d'Afers Exteriors alemany, Anna Lührmann, en visita oficial al Principat per commemorar els 30 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. Segons ha expressat tant al cap de Govern, Xavier Esport, com a la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, tot el procés d'acostament amb Europa ha generat un gran interès entre els inversors alemanys, els quals, en aquest context li han traslladat la voluntat de continuar fent-ho. Cal destacar que les importacions des d'Alemanya han passat de 88 milions d'euros el 2022 a més de 104 milions el 2024 i que el mercat germànic també és ja un dels principals, quan a exportacions andorranes es refereix.

Lührmann ha afegit que l'acord d'associació portarà les relacions entre Andorra i la UE fins a un nou estadi i confia que es tanqui aviat perquè considera que aportarà tres grans beneficis al Principat, com són una major diversificació de l'econòmica, el fet d'establir relacions més estretes amb els països comunitaris i una major mobilitat dels ciutadans andorrans.

Per la seva part, Tor ha destacat la voluntat de signar amb Alemanya nou conveni de no doble imposició que permetrà fluir encara més les relacions comercials, atraure inversions i afavorir el creixement econòmic. En aquest punt ha recordat que la primera ronda de negociació està programada al novembre i que serà a Berlín.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00