Política

Andorra la Vella impulsa un projecte publicoprivat que aportarà 50 pisos a preu assequible

La concessió serà per 50 anys i que tindrà un retorn econòmic d'aproximadament, el 5%

El cònsol major, Sergi González, i el conseller d'Habitatge, Marc Torrent, d'Andorra la Vella / TONY LARA

Andorra la Vella

Es tracta d'un nou edifici que s'aixecarà en una parcel·la propietat del comú, just al davant de Jovial, i que la corporació traurà un concurs perquè una empresa el construeixi i l'exploti. Segons ha explicat el cònsol major, Sergi González, la iniciativa s'emmarca en el projecte Recuperem espais i ja s'han assegurat que les condicions que oferiran seran prou atractives perquè no torni a repetir-se el fracàs de l'edifici del Cedre. Per exemple, ha detallat que no es fixarà un preu mínim dels futurs lloguers, sinó que es calcularà a partir d'un varem del preu del metre quadrat. La concessió serà per 50 anys i que tindrà un retorn econòmic d'aproximadament, el 5%. A més, el constructor disposarà d'unes plantes que podrà gestionar per fer trasters, aparcaments o d'altres usos que consideri.

González ha avançat que el concurs sortirà demà mateix al BOPA i que les empreses interessades tindran 60 dies per a presentar el projecte. El guanyador disposarà de sis mesos per entregar-lo i confien que la construcció sigui d'uns 30 mesos, és a dir que podria ser una realitat a inicis del 2028.

Finalment, ha assegurat que són molts els privats amb els quals han parlat que volen executar propostes com aquesta en terreny públic, perquè abarateix els costos i que no han compartit amb el Govern aquesta iniciativa, perquè encara treballen en el conveni per al Cedre, el qual, si tot va bé diu que estarà aviat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00