Política

La Gent Gran demana la campanya de prevenció precoç del càncer de pulmó

A falta del criteri del ministeri de Salut, la titular d'Afers Socials ha contestat que ho veuria bé i que aquestes accions són un instrument que ajuden molt

La ministra d'Afers Socials, Trini Marín, i el president de la Federació d'Associacions de la Gent Gran, Fèlix Zapatero, durant la Festa Magna / CEsteve

És la principal reivindicació que ha fet el col·lectiu a les autoritats, encapçalades pel cap de Govern, Xavier Espot, i per la ministra d'Afers Socials, Trini Marín, durant la 29a Festa Magna que s'ha celebrat per commemorar el dia internacional de la gent gran. Segons ha expressat el president de l'entitat, Fèlix Zapatero, es tracta d'una prova senzilla de realitzar i que tenint, en compte que les campanyes de salut cada cop s'encaren més en la prevenció que no pas en el tractat de les malalties, podria ser un element important a valorar de cara a l'any vinent.

A falta del criteri del ministeri de Salut, la titular d'Afers Socials li ha contestat que ho veuria bé i que les campanyes per fer les proves precoces són un instrument que ajuden molt.

Per altra banda, Zapatero també ha reclamat la presència de més professionals de la salut per evitar les llargues esperes i potenciar les activitats en els casals i les cases pairals.

Per cert, que Marín també ha avalat alguna de les propostes que van rebre per part de l'Institut Andorrà de les Dones. No ha estat gaire explícita amb la que fa referència a l'increment fins als setze anys de l'edat de consentiment per a mantenir relacions sexuals, però sí que ha assegurat que li preocupa molt i, de fet, ja estan treballant amb la transformació digital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00