Política

El Govern passa la proposició de llei de l'oblit sanitari del PS, però lamenta la seva simplicitat

La ministra de Salut ha incidit que el text té una manca important de definicions i tampoc aporta conceptes jurídics, d'aquí que consideri que generaria inseguretat jurídica i que seria molt difícil d'aplicar

La ministra de Salut, Helena Mas, ha comunicat el criteri neutre a la proposició de llei de l'oblit sanitari / JAViladot

Andorra la Vella

La ministra de Salut, Helena Mas, ha comparegut després del Consell de Ministres per anunciar que l'executiu emetrà un criteri neutre sobre aquest text que va presentar el grup parlamentari socialdemòcrata per no perjudicar l'interès de les persones a les quals beneficiarà, que són els supervivents d'un càncer, de l'Hepatitis C o del VIH. Així, considera que el text és massa genèric i poc concret, i per això, preveu que caldrà un treball important per part dels membres de la comissió legislativa.

En aquest punt, recorda que des del PS ja sabien que ells estaven treballant en un text propi perquè les persones implicades no hagin de declarar que han patit o superat alguna d'aquestes malalties abans de contractar una assegurança, i d'aquí que lamenti que hagin primat l'interès polític i particular abans que el general.

Mas ha repetit que el text és senzill, que té una manca important de definicions i tampoc aporta conceptes jurídics, d'aquí que consideri que generaria inseguretat jurídica i que seria molt difícil d'aplicar. A més, ha detallat el projecte de llei que havien preparat i l'ha comparat amb el socialdemòcrata. Així, a banda de resoldre aquests elements, ha comentat que diferenciaria l'oblit sanitari per a les assegurances de vida de les de salut, ja que les primeres fan referència a l'esperança de vida i aquí es podria generar una discriminació amb les persones supervivents de les tres malalties, mentre que amb les segones no, perquè inclou casuístiques diferents.

Finalment, la ministra de Salut ha contestat la demanda que li van fer des de la Federació d'Associacions de la Gent Gran perquè s'inclogui en el cribratge anual el càncer de pulmó. Diu que estan oberts a estudiar-ho, però que de moment encara està en fase de prova pilot.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00