Política

La quota general serà de 900 autoritzacions i estarà subjecte a la llei del Català

el ministre Portaveu, Guillem Casal, ha explicat que per a la renovació del permís quan finalitzi a finals d'abril, ja hauran d'acreditar el nivell A1 si és la primera o l'A2 si és la segona

Andorra la Vella

Ha estat el ministre Portaveu, Guillem Casal, qui ha detallat que amb l'aval del Consell Econòmic i Social, el Govern ha aprovat el mateix contingent que a l'abril. Així, 900 persones podran passar a la quota general, una xifra ampliable en un 30%, per tant, si s'esgotés serien 1.100. D'aquestes, 700 corresponen a residència i treball i les 200 restants a treballadors fronteres. Aquí, el ministre ha explicat que per a la renovació del permís quan finalitzi a finals d'abril, ja hauran d'acreditar el nivell A1 si és la primera o l'A2 si és la segona. En qualsevol cas, ha recordat que encara hi haurà excepcions.

Per altra banda, ha explicat que han retirat els elements que des de fa dies netegen el riu del vessament de carburant. En aquest sentit, diu que ja queda poc residu i que han perdut eficàcia, però que continuen controlant els índexs de toxicitat de l'aigua. Qüestionat pel requeriment, diu que l'estan tancant i que tan bon punt el tinguin, el traslladaran al destinatari corresponent perquè es faci càrrec econòmicament de tota l'operació.

Finalment, Casal s'ha referit a l'acord d'associació. Diu que encara no sap si els estats el consideraran mixt, però que ells l'han treballat amb la Comissió Europea perquè no ho sigui. Quant a la proposta que haurien fet els germans Cierco per tancar les causes vinculades a BPA, s'ha posat al costat del grup parlamentari de la majoria i diu que és impossible aplicar-la, tenint en compte que es tracta d'un procés judicialitzat.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00