Política

El Govern decidirà la setmana vinent si permet pluriemplear els temporers

La ministra de Justícia, Ester Molné, diu que ho tractaran la setmana vinent, i assegura que vetllaran perquè si s'aprova, disposin dels controls pertinents per evitar que se superi el límit establert

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, avança noves mesures per combatre el contraban al Pas de la Casa / Sergi Perez Moreno

Andorra la Vella

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha admès que estan estudiant la demanda de la patronal perquè els treballadors de temporada gastin les hores extraordinàries que generen en una empresa, en una altra. Això seria pel màxim que permet la llei, que són 52 hores setmanals. En aquest sentit, ha indicat que estan estudiant la proposta des d'un punt de vista polític perquè afecta la vida d'aquestes persones, però també jurídic perquè han de comprovar si té encaix en el marc legal i constitucional, i que de moment no han pres una decisió al respecte. Preveu tractar-ho la setmana vinent, i assegura que vetllaran perquè si s'aprova, disposin dels controls pertinents per evitar que se superi aquest límit establert.

Per altra banda, per frenar el contraban de tabac al Pas de la Casa ha explicat que tenen el compromís de la gendarmerie francesa d'establir un punt de control permanent a l'Ospitalet. Ho faran amb una desena d'efectius i malgrat que estava previst que comencés a l'octubre, finalment s'ha endarrerit fins a finals d'any. Una altra mesura que estudien, és la modificació del codi de la duana perquè la compra de més de cinc cartons de tabac només es pugui fer amb un sistema de pagament nominatiu, com ara els xecs o les targetes de crèdit.

El cap de Govern, Xavier Espot, per la seva part, ha admès que poden estudiar la possibilitat que els treballadors fronterers tributin a Andorra com passa a Luxemburg, però ja avança que ho veu poc probable perquè el diferencial fiscal amb els països veïns és molt significatiu. Això sí, ha deixat anar que amb l'acord d'associació podria ser més factible.

Qüestionat per les previsions d'augment salarial a final d'any, ha contestat que ho estan valorant, però que preveu que aniran en la línia dels darrers anys, és a dir per sobre de l'IPC.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00