Política

Escalé amenaça amb portar el Govern davant de la justícia per incomplir la llei del Català

La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, ha reconegut que no han posat cap multa perquè volen deixa un marge fins a final d'any i tampoc han fet cap visita d'ofici

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé / Sergi Perez Moreno

Andorra la Vella

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha interrogat la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, sobre el nombre d'expedients i de sancions tramesos pel servei de Política Lingüística en els primers sis mesos des que va entrar en vigor el text. Segons li ha indicat, han rebut 45 queixes, de les quals 12 han estat rebutjades per manca de concreció, 16 s'han resolt i en queden 17 més pendents d'avaluació, però que no han posat cap multa perquè volen deixa un marge fins a final d'any, tal com li recomanen des del departament de Comerç i Turisme i també des del gabinet jurídic. Tampoc han fet cap visita d'ofici.

Ha estat aleshores quan Escalé els ha acusat d'incomplir la llei i els ha avisat que si al gener no imposen les multes pertinents, portaran l'executiu davant la justícia.

Tant Bonell com el cap de Govern ha insistit que no incompleixen la llei sinó que encara hi ha expedients en fase d'estudi i que mentrestant, han preferit deixar un marge abans de sancionar.

Per altra banda, Noemí Amador, consellera general d'Andorra Endavant, ha expressat les queixes d'alguns propietaris de pisos ocupats per persones que reben un ajut al lloguer, per impagament, i ha demanat si seria possible fer-los l'abonament directament. La ministra d'Afers Socials, Trini Marín, ha contestat que aquesta proposta està contemplada quan l'ajut és del 100%, però que moltes vegades és el mateix propietari qui ho rebutja, perquè el pagament es faria al cap de 60 dies.

Finalment, ha avançat que a partir del gener tornaran a revisar les condicions de totes les persones que van demanar els ajusts al lloguer, un cop es van prorrogar l'any passat sense efectuar aquest procés.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00