1. Podcast
 2. Actualidad

Món digital amb Pipo Serrano i Alfons Carnicero: ‘Able Human Motion’ la start-up que permet caminar a persones amb discapacitat

16/04/2019

Món digital amb Pipo Serrano i Alfons Carnicero: ‘Able Human Motion’ la start-up que permet caminar a persones amb discapacitat

12:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1555408824_509639/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


"M'encanta ser el pilot de proves de l'exoesquelet perquè tot el temps que l'estic provant no estic a la cadira i puc caminar sol", ha explicat Ivan Camps pacient que es beneficia de la start-up 'Able Human Motion', que es dedica a fabricar aquests dispositius.


"Són estructures externes al cos que o bé restauren capacitats motores que s'han perdut o augmenten capacitats motores d'una persona", ha detallat Alfons Carnicero, CEO de l'empresa.


Pel que fa a l'objectiu d'aquests exoesquelets, Carnicero ha assegurat: "El nostre enfocament és donar autonomia als pacients. Actualment els dispositius que hi ha al mercat són molt cars i molt pesats i només els poden fer servir a l'hospital. Nosaltres volem que el facin servir cada dia".


En referència al funcionament del dispositiu, Camps ha explicat: "El primer cas és posar-te les estructures a les cames. Després prenem un botó que t'aixeca i després també gràcies a un botó pots començar a caminar. Jo tinc una mica de mobilitat al maluc i l'exoesquelet detecta que vull fer un pas i m'ajuda a bloquejar el genoll i moure la cama endavant".


Finalment, Carnicero ha conclòs: "Simplement érem un grup d'enginyers que vam identificar el moviment que volíem fer en el pacient. Vam començar amb un treball de sensors que ens van permetre detectar la petjada, els angles de les cames i l'esforç".

Episodios recomendados

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00