1. Podcast
 2. Actualidad

ENTREVISTA Benja Villlegas: "Donald Trump ha fet una política anti-immigració molt focalitzada en El Paso"

06/08/19

ENTREVISTA Benja Villlegas: "Donald Trump ha fet una política anti-immigració molt focalitzada en El Paso"

21:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1565081630_496425/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"El Paso: què té de diferent?" ha preguntat Frederic Vincent a Benja Villegas, escriptor i autor del llibre 'El Paso, a punk story', d'allò que conegui de primera mà la ciutat i la seva gent. El Paso és la ciutat amb més hispanoparlant per percentatge d'habitants dels EUA i "una de les coses que més em va sorprendre és que a la zona no hi havia racisme, perquè ells no l'entenen perquè són tots fruit de barreges".

Segons explica Villegas, ell creu que hi ha dos factors que han marcat molt l'autor del tiroteig: primerament, Donald Trump, que ha fet una política d'immigració duríssima i d'ultradretra molt focalitzada en El Paso; i l'altre factor era Beto O'Rourke, texà, blanc i fill de blancs que parla espanyol perfectament i que per la seva carrera com a senador va guanyar molta popularitat. A més a més, O'Rourke sempre ha defensat que El Paso és una de les ciutats més segures del món, la sanitat universal i la limitació de les armes al país, "així que imagina el que pot significar per a una persona blanca de Texas que una altra persona com ell digui aquestes coses... L’autor va anar intencionadament a disparar al cor de la diversitat de Texas".

Per acabar, en relació a les paraules de Donald Trump condemnant el racisme i el supremacisme blanc arran del tiroteig, Benja Villegas sentencia que "és un cínic que condemna el racisme però després no diu res de limitar l'ús de les armes portant al final el tema al terreny de la pena de mort".

Episodios recomendados

  Escucha la radioen directo

  Cadena SER
  Directo

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  En directo

  A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Compartir

  Suscríbete

  Tu contenido empezará después de la publicidad