1. Podcast
  2. Actualidad

ENTREVISTA Nicolás Olea, catedràtic Univ. Granada “Qui vulgui fer servir aquest paper hauria de demostrar que és innocu”

23/01/2019

ENTREVISTA Nicolás Olea, catedràtic Univ. Granada “Qui vulgui fer servir aquest paper hauria de demostrar que és innocu”

13:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001446444/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un estudi conclou que els tiquets de compra que acaben esborrant-se contenen un component que pot produir càncer. Així ho explica el catedràtic en Medicina de la Universitat de Granada, Nicolás Olea: "El que hi ha als tiquets no és tinta, funciona amb un paper que en escalfar-se apareix la lletra formada. És un paper amb bisfemol-A".Precisament és aquest bisfemol-A el que ha alertat als experts. "Aquest és un producte químic que ja s'ha prohibit en molts altres productes, com la llet infantil. El 2018 la UE el va prohibir de qualsevol envàs alimentari que estigui en contacte amb aliments per nens menors de 3 anys", ha afirmat Olea.A més, el catedràtic ha recordat: "A França el 2014 ja ho va canviar per evitar que els i les caixeres es veiessin exposats diàriament a aquest component. Bèlgica i Dinamarca també es van unir. Ara falta que Espanya faci el pas, perquè és molt fàcil de fer".Sobre la relació directa de l'exposició a aquest component i les malalties cròniques, Olea ha detallat: "Nosaltres diem que la població s'està exposant a un producte que té moltes marques de perillositat per la seva relació amb malalties cròniques com la infertilitat o el càncer, però és difícil dir que el bisfenol-A està directament relacionat amb el càncer".

Episodios anteriores

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00