Sociedad

Menorca haurà d’adaptar les seves festes a la nova llei de protecció i benestar dels animals

El Consell ha creat un equip de treball per elaborar un protocol

Cavaller a Sant Joan / wikimedia commons

Maó

Menorca haurà d’adaptar les seves festes patronals a la nova llei de protecció, drets i benestar dels animals que s’està tramitant actualment al Congrés dels Diputats.

En principi, aquesta lleu no hauria d’afectar de forma substancial a les festes amb els cavalls, però davant els dubtes el Consell Insular ha posat en marxa un grup de treball per elaborar un protocol sobre el Benestar Animal a les Festes de Menorca.

Aquest grup de treball està format per representants dels ajuntaments de Menorca, de les juntes de caixers i dels veterinaris de l’illa que atenen els cavalls durant les festes. Des del Consell Insular s’assegura que es parteix d’una bona base i que en cap cas els cavalls són maltractats durant les festes, per tant, no es preveuen grans canvis, però si millores pel benestar dels animals.

En la primera reunió del grup de treball, feta el passat 9 de maig, tots els representants van mostrar un gran interès per millorar les festes de Menorca en el sentit de preservar el benestar dels cavalls i vetllar per la continuïtat de la festa amb totals garanties que es compleixen els protocols de benestar animal. Es tracta, en definitiva, de fer una feina conjunta a favor d’un nou model de festa que garanteixi que les festes es puguin continuar celebrant molts anys més i en millors condicions.

El grup de treball es tornarà a reunir a mitjan juny per conèixer i valorar els resultats de l’estudi dels investigadors de Grup de Recerca en Endocrinologia, Fisiologia Reproductiva i Benestar Animal de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona de diagnòstic i recomanacions per a la millora del benestar dels cavalls que participen a les festes de Menorca.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad