Sociedad

L'òpera torna als carrers de Maó

Un any més, l'estrena de la Temporada d'Òpera es podrà seguir en directe des del carrer de Ses Moreres amb una pantalla 17 metres quadrats

Òpera al carrer de ses moreres de Maó

Maó

Després de dos anys de pausa obligada per la pandèmia, el carrer de ses moreres de Maó tornarà a ser testimoni de la iniciativa ‘Òpera al carrer’, que enguany permetrà seguir en directe l’obra Il trovatore, de Giuseppe Verdi, que obrirà la 51ª temporada d’òpera de Maó.

L’esdeveniment es farà el proper 27 de maig, a les 21hores, en el marc de l’inici de la temporada d’òpera, organitzada per Amics de s’Òpera de Maó, coincidint amb la primera de les dues representacions que es faran d’Il trovatore al Teatre Principal de Maó. L’òpera de Giuseppe Verdi es retransmetrà en directe des de la sala del Principal i es podrà veure a través d’una pantalla d’alta qualitat, de 5,3 x 3,2 metres, que s’instal·larà al carrer de ses Moreres.

En total, s’habilitaran 442 localitats: distribuïdes en 34 fileres. Les invitacions gratuïtes es podran recollir a partir del dimarts 17 de maig, d’11.30 a 13.30 hores, a la taquilla del Teatre Principal de Maó.

L’acte és possible gràcies a les col·laboracions de l’Ajuntament de Maó, la Fundació Foment de Turisme, la Fundació del Teatre Principal de Maó i Amics de s’Òpera de Maó.

Aquesta activitat se celebra, de forma ininterrompuda, des de l’any 2014, any en què es va representar La traviata. L’única excepció va ser els anys 2020 i 2021, a causa de la pandèmia.

Durant la presentació de l’acte, el batle de Maó, Héctor Pons ha destacat que ‘Òpera al carrer’ coincidirà amb el cap de setmana de ‘Maó+ Flors’, “dues iniciatives pensades per aconseguir que Maó sigui una ciutat viva i atractiva tot l’any”. I ha afegit: “L’òpera és una de les senyes d’identitat de Maó i amb ‘Òpera al carrer’ creim que s’està aconseguint que més gent conegui aquesta tradició històrica de la ciutat”.

Per la seva banda, Conxa Juanola, regidora de cultura, ha valorat la recuperació d’aquesta activitat, que permet retornar, també així, el pols a tota l’activitat cultural del municipi. Ha posat èmfasi en l’oportunitat que suposa que més gent pugui optar a gaudir de l’òpera, amb una gran pantalla, com si l’estigués vivint en directe.

Per últim, el president d’Amics de s’Òpera de Maó, Joaquin Comas, ha explicat que la gran novetat estarà en la posada en escena de la representació operística, construïda entre Menorca, Itàlia i Canàries, amb una gran pantalla led de 9 per 6 metres, en el fons del teatre, a la qual es projectaran totes les imatges durant la funció, amb la finalitat de gaudir d’una gran vetlada operística.

L’elenc d’artistes de l’òpera Il trovatore estarà encapçalat per Arturo Chacón Ruíz, en el paper de Manrico, i per Roberta Mantegna, com Leonora, sota la direcció musical de Giuseppe Finzi.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad