Sociedad

Torna la Fira del Cavall de Raça Menorquina després de dos anys

Participaran un centenar d'exemplars al concurs morfològic i de funcionalitat

Francesc Ametller, Susana Mora i Tòfol Marquès van donar exemple muntant-se a sobre d'un exemplar a la presentació de la Fira. / Ignasi Comellas

Maó

Una mica més de 100 exemplars competiran a la XXIV Fira del Cavall de Raça Menorquina que es celebrarà al recinte firal des Mercadal del 20 al 22 de maig.

Els animals competiran, 87 a la prova de Morfologia i 21 a la de Funcionalitat encara que hi haurà cavalls que participaran en les dues competicions. Serà l'edició número 24 de la fira, però la 31 pel que fa al concurs morfològic.

La valoració dels jutges arrencarà divendres capvespre, però el plat fort serà l'espectacle eqüestre previst per dissabte a la nit i que en aquesta ocasió serà gratuït. Precisament, l'efecte crida d'aquest esdeveniment ha fet que l'Ajuntament des Mercadal habiliti aparcaments extraordinaris durant la fira, ja que s'espera la visita d'unes 10.000 persones entre els tres dies. El batle Fracesc Ametller ha recalcat la importància d'estacionar bé el vehicle perquè la Guàrdia Civil vigilarà que ningú no deixi cap vehicle als marges de la carretera.

La presidenta del Consell, Susana Mora, explica que aquesta fira ha de ser una demostració del recolzament al sector primari en general. Durant la presentació de la Fira va deixar clar que som una illa on el sector servei és molt fort, però que el primari té tot el suport del Consell.

Es calcula que a Menorca hi ha uns 3.800 exemplars de cavalls de raça autòctona i en els darrers anys s'ha aconseguit vendre'n diversos exemplars fora del país. Tòfol Marquès és el president de l’associació de criadors de cavalls de raça menorquina. Ell explica que on més n'hi ha és a França i a Itàlia, però també se n'han venut a Alemanya, Suïssa i Estats Units, tot i que amb Amèrica hi ha un problema per qüestions sanitàries que dificulta molt l'enviament de cavalls.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad