Sociedad

Menorca tindrà enguany 32 nous policies locals als carrers

L’Escola Balear d’Administració Pública imparteix el curs per primera vegada de forma descentralitzada

Policies locals a Menorca / Picasa

Maó

Menorca tindrà enguany 32 nous policies locals als carrers, una vegada hagin superat el curs bàsic de capacitació per a policies locals que per primera vegada l’Escola Balear d’Administració Pública imparteix de forma descentralitzada.

Així ho va anunciar la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, qui visitava aquest dijoust als aspirants del curs a Ciutadella. En concret, són 20 aspirants funcionaris de carrera més 10 policies interins. Es tracta de més de 800 hores de formació d’un curs que acabarà el mes de novembre i que és imprescindible per accedir a la categoria de Policia Local.

Segons Garrido, tot plegat ajudarà a pal·liar la manca de policies locals que pateixen els municipis de les illes, a minvar la càrrega de feina dels efectius, incrementar l’eficàcia del servei i, d’aquesta manera, la seguretat de la ciutadania. En aquest sentit, la consellera ha explicat que “aquestes són unes illes segures, i el que feim amb aquests cursos, és reforçar aquest caire de comunitat segura, amable, que garanteix una bona convivència i que té a uns policies locals formats i preparats per als reptes del present i del futur”.

La realització de tots els cursos suposa una inversió d’1 milió d’euros i comptarà amb 112 docents. A més a més, en el cas de Menorca compta amb 9 instructors i un coordinador. Dels 32 efectius en formació, 8 són dones.

El curs inclou aspirants de Ferreries, Es Castell, Ciutadella i Alaior. S’ha de recordar que aquest curs descentralitzat és fruit del conveni que es va signar amb tots els ajuntaments de l’illa per fer possible la realització d’aquesta formació a Menorca, amb el compromís de donar-li continuïtat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad