Sociedad

Inicia el procés d’estabilització laboral més important del Consell Insular amb més de 200 places

Mora: 'Esteim segurs que, gràcies a la millora de les condicions laborals dels nostres treballadors, esteim millorant també els serveis públics que oferim a la nostra ciutadania’

Susana Mora i Noemí Gomila

Maó

El Consell Insular de Menorca ha aprovat l’oferta pública d’ocupació d’estabilització laboral extraordinària de 203 places entre el Consell, el Consorci de Residus i Energia, el Consorci Sanitari, i el Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic. Així ho ha anunciat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada per la consellera de Serveis Generals, Noemí Gomila.

Aquesta iniciativa sorgeix després que el Govern espanyol presentés el dia 30 d’abril de 2021, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, el qual fa referència a la modernització de les Administracions Públiques, comprometent-se a adoptar una reforma normativa per articular mesures eficaces, proporcionades i dissuasives per a posar fi a l’excessiva temporalitat en l’ocupació pública.

Com ha destacat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ‘aquest procés és una aposta decidida per la contractació indefinida i de qualitat. Esteim segurs que, gràcies a la millora de les condicions laborals dels nostres treballadors, esteim millorant també els serveis públics que oferim a la nostra ciutadania’. I ha recordat que ‘es tracta de la segona gran convocatòria d’oferta pública des que les esquerres vam arribar al govern’.

Per la seva banda, la consellera de Serveis Generals, Noemí Gomila, ha mencionat que ‘el Consell Insular ha tingut fins ara una alta temporalitat dels nostres treballadors a causa de la manca de processos d’oferta pública i de les normes restrictives de l’Estat, com la Llei Montoro’.

Així, l’objectiu de la reforma és que el Consell Insular se situï en uns percentatges de temporalitat estructural per sota del 8%. Per assolir-ho, es convocaran 203 places de les quals 124 corresponen al Consell Insular, 70 al Consorci Sociosanitari, 5 al Consorci de Residus i Energia i 4 al Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic.

Segons el calendari previst, i així com estableixen els terminis marcats per la Llei 20/2021, les convocatòries d’aquestes places es realitzaran abans del 31 de desembre de 2022 i es preveu que la finalització de tot aquest procés sigui abans del 31 de desembre de 2024.

Per a l’aprovació de la convocatòria, el Consell Insular ha treballat en primer lloc amb els representants del Consell Insular de Menorca i dels consorcis reunits en meses de negociació que han permès l'aprovació d'aquesta Oferta pública unificada. També s'ha treballat de manera coordinada amb totes les administracions públiques (estatal, autonòmica i locals) i s’ha intentat seguir un procés de diàleg i consens amb les forces sindicals a través de la mesa general de la funció pública, així com en la Mesa Sindical de totes les administracions públiques, on s’ha treballat també les bases de les convocatòries de tots els processos d’oposició per tal que totes les administracions segueixin les mateixes bases.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad