Música

Canvis obligats en el repartiment de "Il Trovatore"

Carolina López i Stefano La Colla cantaran en substitució de la soprano Jennifer Rowley i el tenor Arturo Chacón Cruz, baixes d'última hora per malaltia

Carolina López i Stefano LaColla substitueixen a Chacón i Rowley com a protagonistes de Il Trovatore

Maó

El tenor italià Stefano La Colla i la soprano alemanya d’origen bolivià Carolina López Moreno s’han incorporat al repartiment d’Il Trovatore que s’estrena aquest divendres al Teatre Principal de Maó, en el marc de la 51ena temporada d’òpera.

La Colla i López Moreno interpretaran els rols de Manrico i Leonora respectivament, en substitució dels cantants Arturo Chacón Cruz i Jennifer Rowley, que han hagut de cancel·lar la seva participació a darrera hora per malaltia.

Ernesto Petti, com a Conte di Luna, Silvia Beltrami com a Azucena, Manel Fuentes, com a Ferrando i Maria Camps com a Inés, completen l’elenc d’aquest Trovatore que, recordem, també es podrà veure des del carrer de Ses Moreres el mateix divendres, dia de l’estrena, amb la iniciativa "Òpera el carrer".

La segona funció serà diumenge dia 29 a les 20h el vespre.

Stefano La Colla Manrico

Nascut a Torí, es va graduar al Conservatori "Pietro Mascagni" de Livorno. Posteriorment va estudiar amb Luciana Serra i Carlo Meliciani. Va guanyar el primer premi del concurs Veus Puccini a Torre del Lago.

Després dels primers èxits, el punt d'inflexió va arribar l'any 2015 amb el prestigiós debut a l'escenari del Teatro alla Scala com a Calaf a Turandot sota la direcció de Riccardo Chailly. Va ser convidat a interpretar Turiddu a Cavalleria Rusticana. El desembre de 2017 va debutar als Estats Units a la Lyric Opera de Chicago, interpretant Calaf a Turandot amb gran èxit.

Els compromisos de la temporada 2022/2023 són Norma a Frankfurt i al Teatre Regio de Parma, Aida a la Deutsche Oper de Berlín, al Regio de Torí i al Teatre San Carlo de Nàpols, Trovatore a l'Òpera de Zuric o Tosca a la Semperoper de Dresden i a la Wiener Staatsoper, entre altres.

Carolina López Moreno Leonora

La soprano Carolina López és una artista versàtil, titulada per la Universitat de Música i Arts Escèniques de Stuttgart, on també realitzà un màster a la Opernschule. Continuà els seus estudis a Nova York i, des de 2020, segueix el mestratge de Donata D’Annunzio.

En el seu repertori inclou papers protagonistes com el rol de Leonora a Il trovatore, Liù (Turandot), Suor Angelica, Violetta (La traviata) o Pamina (Die Zauberflöte). Ha cantat els papers solistes d’obres com el Te Deum de Bizet o el Carmina Burana d’Orff, a més de recitals a prestigioses sales com el Carnegie Hall, Berliner Philarmonie o el Festival Puccini de Torre del Lago.

En la seva agenda més propera es presenta el debut com a Antonia de Les Contes d’Hoffmann a l’Òpera de Las Palmas, Santuzza de Cavalleria Rusticana al Festspielhaus Baden Baden i debutarà com a Adriana Lecouvreur a l’Ópera Royal de Wallonie a Lieja.

IL TROVATORE

Teatre Principal de Maó

MANRICO.............................STEFANO LA COLLA

LEONORA.............................CAROLINA LÓPEZ MORENO

IL CONDE DI LUNA..........ERNESTO PETTI

AZUCENA...........................SILVIA BELTRAMI

FERRANDO........................MANUEL FUENTES

INES....................................MARIA CAMPS

UN GITANO......................ARNAU TARRAGÓ

UN MISSATGER...............TÒFOL SINTES

DIRECTOR MUSICAL................GIUSEPPE FINZI

DIRECTOR ESCENA.................MASSIMO GASPARON

DIRECTORA DEL COR.............CRISTINA ÁLVAREZ

COR AMICS DE S’OPERA

ORQUESTRA SIMFONICA ILLES BALEARS

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad