Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Ocio y cultura
Especiales Fiestas patronales 2022

No hi ha relleu en algunes veus de Foc i Fum

Fer un paper a l'obra costumista del mestre Joan Benejam avui està resolt però pel futur es necessitaran altres veus, sobre tot masculines

Nonna Bazaar en Ciutadella / Ignasi Comerll

Ciutadella

En el marc dels programes especials que Ràdio Menorca fa amb motiu de Ses festes de Sant Joan, aquest passat dimarts dia 14 van rebre la visita de Mari Genestar, co-directora amb Damià Bosch d'aquesta edició de les representacions de Foc i Fum amb la música del director Joan Mesquida, qui també va participar del programa en directe.

A la conversa, Genestar va comentar que, en efecte, es necessari trobar un relleu generacional que, a hores d'ara, no hi es. En el àmbit de les veus femenines encare s'hi trobarien les veus adhients per fer els papers que demanda l'obra. Però en el cas dels masculins hi ha manca de actors/cantants/artistes ciutadellencs que estiguin preparats o disposats a continuar la tradició.

En aquests dies es perfilen els darrers assajos d'una obra que enguany reuneix dues gran motivacions per representar-se; d'un costat es recupera la normalitat i les festes plenes després de dos anys de restriccions i de "anormalitat" en el transcurs de la festa. D'altre banda coincideix amb el centenari de la mort del mestre Joan Benejam Vives, que va escriure aquesta obra costumista que transcorre en el marc de ses festes de Sant Joan a Ciutadella. Genestar ha destacat el valor pedagògic d'un text que, pel que sembla, originalment va ser escrit pensant en un públic infantil. Els valors d'una cultura pròpia i del respecte a les tradicions estàn a les pàgines d'aquesta obra que va musicar el mestre Francesc d'Assís de Rosselló i Sintes.

Altre element també destaca; el retorn 16 anys després a l'escenari del Teatre d'es Born. Aquesta retrobada amb un dels espais icònics de la cultura de Ciutadella s'ha fet esperar per culpa del retràs al lliurament de l'obra de reconversió acabada, per culpa de la pandèmia i perquè no hi ha hagut manera de que es fés abans. La primera representació serà divendres i el diumenge s'espera que el toc del fabiol i la comitiva del bé trenquin momentàniament la representació per fer participar al públic de altre dels moments destacats de ses festes de Sant Joan de Ciutadella.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad