Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Salud y bienestar

Darrera fase de la construcció del nou hospital de Juaneda Menorca

En el tram final s'hauran d'assolir tots els permisos necessaris per fer operativa la nova instal·lació

El director gerente de Juaneda Menorca nos acompañó en nuestro programa desde Nonna Bazaar / Ignasi Comelles

Ciutadella

La manca d'espai i la voluntat d'oferir un servei de millor qualitat va animar a la compra d'uns terrenys per a la construcció d'un nou hospital. L'actual es quedava petit i dificultava la feina als professionals, a més de limitar la capacitat de serveis de cara als pacients. El projecte va començar ja fa anys i actualment aquesta nova instal·lació es troba en la recta final.

38 habitacions, 2 quiròfans, 12 consultes externes, una unitat d'UCI (Unitat de Cures intensives), 6 boxes d'urgències, sala de parts i serveis de Radiologia i laboratori son alguns dels elements que tindrá aquest nou hospital, repartits en 6.000 metres quadrats de terreny. La nova clínica es construeix al Carrer Ciutadella-Sa Caleta, davant del port nou. El centre, dissenyat per l'empresa JG Enginyers i dotat amb les darreres tecnologies, està connectat amb la Ronda Sud de Ciutadella i es molt proper al nucli antic del municipi. Alhora, acostarà els serveis hospitalaris als turistes que trien Menorca per passar-hi les vacances.

Se construye cerca del puerto de Son Blanc y muy cerca del centro de la población / Juaneda Menorca

En una entrevista al Hoy por hoy Menorca, el director de Juaneda Menorca Jose Luis Bosch ha explicat que està previst que a final de mes es recepcionarà l'obra. A partir d'aquí s'han de desenvolupar feines burocràtiques per posar tot en ordre perquè sigui operatiu.

El director gerente de Juaneda Menorca nos acompañó en nuestro programa desde Nonna Bazaar / Ignasi Comelles

Bosch assegura que més que crèixer en quantitat de pacients, el que més importa es fer les coses ben fetes, donant a entendre que en sanitat s'han d'actualitzar aquests nous espais perquè puguin amoldar-se als nous temps, a les noves tecnologies i a oferir un millor servei.

Enlloc de separar els conceptes de sanitat pública i privada, Bosch es partidari de només rallar d'una sanitat en la que ambdues es recolzin allà on faci falta perque, al final, només importi que una persona que té un problema de salut el resolgui. També ha fet referència a problemes reals que es troben en l'àmbit sanitari, com la falta de personal. En el passat s'han donat casos d'èxit gràcies a la col·laboració creuada de la sanitat pública i privada, com en la disponibilitat d'una determinada aparatologia médica per atendre la demanda.

Finalment, respecte a ses festes de Sant Joan, allà on enguany finalment no hi haurà restriccions, la recomanació es viure-les intensament però amb responsabilitat. Els pitjors moments de la pandèmia han passat però això no vol dir que haguem de descuidar la salut. I, es clar, anar en compte per no patir mal. El desig de Bosch es que no haguem de lamentar cap ferit de consideració en aquestes festes. Els metges estaran en tot moment i a tota hora de guàrdia.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad