Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Ocio y cultura

Educació 2.0 a través d'unes jornades que organitza el Centre de Professors de Menorca

Fins a dia 26 d'aquest mes es poden formalitzar les inscripcions a aquestes jornades que es faran els dies 8 i 9 de juliol al Llatzaret

Profesores fomentando el nuevo currículum educativo / Luis Soler Dauchy

Mahón

Al Hoy por hoy Menorca hem tingut com a convidats a tres professors que ens han explicat com està canviant l'educació a les escoles. Arran de la immediata implementació de la LOMLOE, des del CEP de Menorca han organitzat les Jornades "Connectem l’escola al món. Rellegim el currículum".

La intenció és facilitar la implementació del nou currículum, aprofundir en el procés de creació d’entorns d’aprenentatge competencials, compartir experiències fomentant el debat crític i crear espais de reflexió per analitzar la pràctica docent dins del paradigma del nou currículum.

Per poder entendre aquesta nova mirada, participaran experts com Boris Mir i altres docents de diferents centres de Catalunya que ja treballen competencialment des de fa temps i tenen evidències dels bons resultats.

Les Jornades s’iniciaran amb la visualització del documental "Most likely to succeed" que mostra la realitat en els centres "High Tech High" dels EUA. A continuació es realitzaran debats i tallers amb la participació de tots els docents. Es clausuraran les jornades amb una conferència a càrrec de Boris Mir.

Aquestes Jornades es duran a terme els dies 8 i 9 de juliol a l’illa del Llatzeret del Port de Maó i es pot consultar tot el programa de les Jornades a la web del CEP de Menorca:

https://cepmenorca.caib.es/jornades-cep-de-menorca/

A més, també han editat un video amb la participació d'alumnes que es un bon exemple del que es aquest canvi en el paradigma de com es dona més importància a saber resoldre reptes, conflictes o aplicar solucions que no al consum de coneixement. Tot i que es un canvi important, es allà cap a on va la educació i gent 'valenta' podrà explicar de primera ma com han aconseguit trencar amb la metodologia antiga per adaptar-se als temps i aconseguir millors resultats acadèmics entre els alumnes.

Per a la majoria dels docents resulta difícil no evaluar amb notes o ni tan sols xerrar d'assignatures. Camvia el model i la manera d'abordar l'educació i aquestes jornades poden suposar un abans i un després de cara a pujar-se al canvi educatiu curricular.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad