Política

Més per Menorca insisteix en posar límit en l’arribada de viatgers per Sant Joan

Més per Menorca considera que caldria que el decret agilitzàs el mecanisme a l’establiment d’una Obligació de Servei Públic (OSP) quan les navilieres incompleixen les condicions que es consideren mínimes per garantir el servei necessari

7 cámaras en Es Born y 4 en los Jocs des Pla reforzarán la seguridad de las fiestas de Sant Joan. / SER Menorca

Maó

Els menorquinistes consideren que és necessari que el decret de transport marítim del Govern, que actualment es troba en exposició pública, faci referència a l’impacte que pot tenir el transport marítim en matèria de seguretat en determinades dates i llocs assenyalats.

L’exemple més evident d’aquesta problemàtica són les festes de Sant Joan de Ciutadella, que tenen una afluència massiva de visitants, que arriben principalment per la via marítima. Segons Josep Castells, portaveu de Més, hi ha figures legals que permeten incloure un topall màxim de passatgers en situacions concretes.

Per altra banda, els menorquinistes consideren del tot insuficient la proposta de decret que ha formulat el Govern, que hauria de determinar la condició d’almenys una freqüència diària que permeti a un ciutadà anar de Menorca a Mallorca i tornar a l’illa d’origen el mateix dia. En paraules de Castells, «aquesta seria la forma de donar resposta a les necessitats dels residents a Menorca, ja que són els qui pateixen la doble i triple insularitat, i necessiten desplaçar-se ordinàriament mitjançant aquestes línies per accedir a serveis que només es troben a Mallorca».

Finalment, Més per Menorca considera que caldria que el decret agilitzàs el mecanisme a l’establiment d’una Obligació de Servei Públic (OSP) quan les navilieres incompleixen les condicions que es consideren mínimes per garantir el servei necessari.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad