Sociedad

Canviem una primavera càlida amb pluges normals per un estiu de calor i sec

Les nits tropicals s'han deixat sentir molt aquest juny

AEMET adverteix que l'estiu serà més calorós del normal. / PIXABAY

Maó

Aquest dimarts acaba la primavera i comença l’estiu. Moment que aprofita l’Agència Estatal de Metetorologia per a fer balanç i previsions.

La primavera ha estat càlida, amb una temperatura mitjana de 15,5oC a Menorca i una anomalia respecte als valors normals de 0,8oC. El mes més càlid, en termes d'anomalies, és el que portem de juny que està sent molt càlid, amb una temperatura mitjana de 24.2oC i una anomalia 2.6oC.

Així ho ha dit la delegada d’AEMET a Balears, María José Guerrero. En aquest sentit ha destacat la calor de les nits de juny que ha fet difícil poder dormir a Menorca.

Ha habut més nits tropicals, amb mínims per sobre dels 20 graus, del normal i amb alguna, fins i tot, per sobre de 23.

Al maig es van registrar també diversos rècords de temperatures, com la mitjana més alta a Es Mercadal amb 20,2 graus o la mitjana de màximes més alta, també a Es Mercadal amb 25.

El dia més càlid va ser el 17 de juny que es va arribar a 36,4oC, a Cala Galdana. I la temperatura més baixa va ser de 0,3 oC a Cala Galdana el 8 de març.

Pel que fa a pluges la primavera va ser normal amb només un 2% manco de les precipitacions habituals. De cara a l’estiu, Maria José Guerrero, fa aquesta previsió: "càlid i sec".

I una bona notícia. Pel que sembla baixen les possibilitats que plogui per Sant Joan.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad