Sociedad

Ni una gota d'aigua al juliol

AEMET destaca que el mes passat va ser extremadament sec i calorós

La manca de pluges es deixa sentir arreu. / Cadena ser

Maó

Que el juliol va ser un mes molt sec a Menorca, està a la vista, i molt calorós. L'Agència Estatal de Meteorologia ha donat les dades que ho certifiquen.

Pel que fa a precipitacions, juliol de 2022 va ser un mes sec a les Balears. De mitjana, va ploure 0.3 l/m2, quan el que és normal és 6.3 l/m2, és a dir, un 95% menys. El mes va ser molt sec a Menorca, on no va ploure res, i el normal són 3.1 l/m2. A l'Aeroport de Menorca les dades assenyalen que el juliol va ser el mes més sec juntament amb el 1975 i el 1984, des de fa 57 anys.

La temperatura mitjana de Menorca va ser de 26.8 graus amb una anomalia de 2.1 graus, la de Mallorca també 26.8 graus i anomalia de 2.2 graus, la dEivissa 26.6 graus i 1.7 graus d'anomalia, i la de Formentera 28.1 graus amb 2.1 graus . Les temperatures més altes del mes registrades a Menorca van ser de 37 graus a Cala Galdana el dia 16, i 36 a Es Mercadal el dia 23.

L'Aemet destaca a les Balears l'onada de calor de 13 dies de durada, que es va produir, entre els dies 13 i 25 de juliol; la més llarga des del 1989. A la major part de les estacions de les Balears, i des que hi ha registres, s'ha batut rècord de temperatures màximes mitjanes.

A Menorca la mínima més alta va ser de 25.9 graus a La Mola el dia 25, la segona més alta des del 1988. A l'Aeroport de Menorca, hi va haver 15 nits tropicals (la mitjana és 4).

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad