Ocio y cultura

Maó presenta el cartell de Festes

Carlos Mascaró és l'autor de l'obra, de caràcter realista, on la mà d’un caixer fuet en mà, agafa una canya verda i la bandera amb l’escut de l’Ajuntament de Maó

Maó

Aquest dimarts, s'ha presentat a la Sala d'Actes de l'Ajuntament el cartell de les festes de Gràcia 2022, obra del pintor Carlos Mascaró.

El cartell d’enguany és un quadre d’oli damunt una taula de llenya que presenta una composició realista, seguint l’estil de Mascaró dels pintors del segle XVII.

La composició està formada per la mà d’un caixer, que, fuet en mà, agafa una canya verda i la bandera amb l’escut de l’Ajuntament de Maó. Concretament, Mascaró ha explicat que es tracta de la mà d’un caixer pagès, l’amo de Sant Antoni, amic proper del propi autor.

S’han imprès un total de 1.500 pòsters que estaran a disposició de la ciutadania a l’edifici consistorial i a l’àrea de cultura.

Coincidint amb la participació de Mascaró a la pròxima edició de Vespres d’art, el proper dijous, exposarà el quadre perquè tota la ciutadania el pugui veure en directe.

L’acte de presentació del cartell ha comptat amb la presència del mateix pintor, així com l’alcalde Héctor Pons i regidors i regidores de la corporació municipal.

Pons ha destacat que el cartell representa una invitació als ciutadans de Maó i als visitants a assistir a la festa: “És la imatge artística que representarà les festes d’enguany, i que reflecteix la cloenda d’una situació molt difícil que hem viscut, i la felicitat que hom sent quan supera una cosa”.

L’autor, Carlos Mascaró, ha explicat la voluntat de representar el símbol inequívoc de Maó, a través és la bandera blanca: “Expressa la finalització de la festa, quan el caixer, orgullós, exhibeix la canya verda i la cullereta”.

Carlos Mascaró

Les obres del pintor ferrerienc, Carlos Mascaró (1957), es caracteritzen per una pintura realista, minuciosa i detallada que també es reflecteix en aquest cartell. Al llarg de la seva trajectòria, Mascaró ha realitzat 16 exposicions individuals i ha participat en més d’una seixantena de mostres col·lectives.

En els últims temps, a més de pintar, es dedica a impartir xerrades sobre art i pintura a l’Ateneu de Maó i a la Universitat Oberta de Majors (UOM).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00