Actualidad

Les escoletes de 2-3 anys seran totalment gratuïtes gràcies al Consell Insular

El Consell assumirà el cost dels trams horaris que no cobreix el Decret del Govern

Foto: Getty Images

Maó

El Consell Insular assegura la total gratuïtat de l’educació infantil de 2-3 anys i es compromet amb els vuit ajuntaments de l’illa a assumir el cost dels trams horaris que no cobreix el Decret Llei de gratuïtat aprovat pel Govern.

La decisió va ser anunciada aquest dimecres pel conseller d’Educació, Miquel Àngel Maria, als vuit ajuntaments, i aquest dijous s’ha exposat a la Junta de batles. Els ajuntaments tenen ara fins divendres per aportar la informació econòmica necessària perquè el Consell pugui quantificar aquesta aportació, que en qualsevol cas està garantida.

El conseller considera que “és de justícia que des del Consell Insular es faci aquest esforç”. Maria també ha assenyalat que “fins ara, de totes les administracions públiques, les que han suportat més càrrega per al finançament de l’educació infantil han estat els ajuntaments” i ha afegit que “el Govern ha fet una passa important cap a la gratuïtat amb el Decret Llei aprovat el mes d’agost, per això, el Consell Insular, que sempre ha apostat per l’educació infantil, ha de fer també un gest per acompanyar aquest esforç col·lectiu i que l’avanç cap a la gratuïtat sigui més ambiciós”. Per al conseller Maria, “aquest només és el principi del camí cap a la universalització i gratuïtat plena de tota l’educació infantil, que és un horitzó que ha de garantir una educació de qualitat a totes les etapes, i a la vegada una aposta ferma per l’equitat i la igualtat, amb especial rellevància per a les famílies en situacions de vulnerabilitat”.

Per la Presidenta del Consell, Susana Mora, és gràcies a la coordinació institucional que es pot garantir un nou dret per als infants i famílies que permetrà, per una banda, universalitzar l’educació en un col·lectiu que fins ara no era gratuït i, per l’altra, un alè per a la situació econòmica de moltes famílies, a més d’ajudar en la conciliació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00