Política

Yllanes donarà prioritat al parc fotovoltàic Menorca Renovable II declarant-lo 'projecte estratègic'

Aquest nou parc tindrà una potència de 60MW

Imagen de archivo de un parque fotovoltáico / Cadena SER

Maó

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, proposarà al següent Consell de la Indústria que es declari com a projecte industrial estratègic la instal·lació del parc fotovoltaic Menorca Renovable II, ubicat a Maó.

Ho avançava al ple del Parlament d'aquest dimarts en la resposta a una pregunta de control del diputat de Cs Jesús Méndez, que expressava la seva preocupació pels terminis i termes burocràtics que poden ser un obstacle insalvable per a algunes de les instal·lacions fotovoltaiques previstes a l'administració i pendents de realització.

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica recordava que juntament amb l’execució d’un altre projecte que ja està en marxa, permetrà multiplicar per deu la potència renovable de Menorca.

Així, explicava, declarar com a projecte industrial estratègic un nou parc fotovoltaic amb una potència de 60 MW ubicat a l'illa de Menorca serà el pas previ abans de portar-lo al Consell de Govern.

Yllanes destacava que amb la declaració com a estratègica es permetrà accelerar "considerablement" la tramitació i l'empenta en la penetració de renovables.

D'altra banda, el vicepresident ha indicat que el Govern ja ha pres les mesures necessàries per agilitzar els tràmits de renovables, com per exemple amb les modificacions ja incloses al Decret per fer front a la guerra d'Ucraïna.

El diputat de la formació liberal ha mostrat la seva preocupació pels possibles retards en la tramitació i regulació i ha demanat a Yllanes si es compliran "com a mínim" les previsions per a aquesta legislatura i si influirà aquesta voluntat "reduccionista" en la demanda de subministrament necessari per a l'arxipèlag.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad