Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

Sociedad

L’Hospital Mateu Orfila incorpora una banyera d'hidroteràpia a l'àrea de parts

La consellera Gómez ha visitat l’equipament amb el qual el centre continua ampliant serveis i humanitzant aquest procés, tan important en la vida de les dones

Banyera per a parts al Mateu Orfila

Maó

L’Hospital Mateu Orfila ha ampliat els serveis que ofereix a les mares gestants amb la posada en funcionament d’una banyera d’hidroteràpia a l’àrea de parts, equipament que es podrà utilitzar durant la fase de dilatació per aconseguir alleugerir el dolor i aprofitar els avantatges que ofereix l’aigua durant el treball de part. Així ho ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, que avui ha visitat les instal·lacions i ha destacat la feina extensa i continuada que han duit a terme els professionals del centre per humanitzar aquest procés, tan important en la vida de les dones.

La consellera ha visitat aquest mati l’equipament nou, acompanyada d’Ana Trenado, gerenta de l’Àrea de Salut de Menorca; Manuel Oliver, coordinador mèdic, i Manuel Rego, supervisor de la sala de parts.

L’actuació ha suposat una inversió de 62.657 euros i inclou el cost de la banyera, així com les obres de millora i adequació de l’espai per afavorir l’ambient de relaxació per a les parteres. La banyera disposa de cromoteràpia i a la sala també s’ha instal·lat un difusor d’aromateràpia, a més de pilotes de part i cordes (lianes), i un sistema de so centralitzat per poder escoltar música a través de connexió a un dispositiu mòbil o USB.

La banyera s’ha instal·lat en una de les quatre sales de dilatació de la sala de parts i estarà disponible per usar-la a partir d’aquest proper dilluns dia 26.

Està indicada per a embarassos de risc baix, per a parts que comencin de manera espontània a partir de la setmana 37 de gestació i sempre a criteri i seguint les recomanacions dels professionals sanitaris de la sala de parts.

Les sessions d’hidroteràpia tenen per objectiu afavorir l’alleujament del dolor durant el treball de part mitjançant la immersió en aigua calenta durant la dilatació i, en termes més generals, augmentar la qualitat de l’assistència i la satisfacció de les usuàries fomentant l’atenció al part normal en un context d’intervenció mínima i garantint la seguretat tant de la mare com del nounat.

Per a la posada en funcionament d’aquesta banyera, tot l’equip de deu llevadors i llevadores i els vuit tècnics auxiliars d’infermeria de la sala de parts de l’Hospital Mateu Orfila, així com les comares d’atenció primària, han fet sessions de formació de la mà de professionals de l’Hospital d’Inca. A més, la sala de parts també s’ha dotat amb nous equips de monitoratge fetal submergibles que es puguin utilitzar durant les sessions d’hidroteràpia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00