Sociedad

Company destaca la «millora de condicions i formació» que suposarà l’ampliació de la seu de la UIB a Menorca

El conseller ha participat a Alaior en l’obertura de l’any acadèmic, que ofereix el doble grau d’Educació Infantil i Primària

Inici del curs acadèmic

Maó

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha participat en l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2022-23 de la seu de la Universitat de les Illes Balears (UIB) a Menorca, que s’ampliarà gràcies a la compra d’un nou edifici a Alaior de 536 m2 construïts.  L’adquisició «suposarà un 40 % més de superfície útil per acollir a un nombre major d’estudiants, professorat i personal administratiu», ha explicat durant el seu discurs Company. «L’ampliació constata el compromís del Govern amb la UIB a Menorca perquè millorar les condicions i la formació és millorar el futur de les Illes Balears», ha afegit.

D’entre els 245 estudiants de grau que inicien el curs de la UIB a Menorca, el conseller ha destacat que vint alumnes s’han matriculat al nou doble grau d’Educació Infantil i Educació Primària. A més, ha fet menció de les polítiques d’ajudes que enguany el Govern ha impulsat «per equilibrar les despeses a conseqüència de la doble insularitat». En total, s’han destinat 77.805 euros d’ajudes en els desplaçaments dels estudiants universitaris de Menorca.

Company ha emfatitzat que totes aquestes mesures constaten «la implicació amb la UIB per part del Govern, el qual ha incrementat la seva aportació un 50 % des de 2015, fins a arribar als 80 milions d’euros».

En aquesta línia d’ampliació, ha recordat que el curs vinent s’implantarà el grau d’Enginyeria Informàtica a Menorca i «es formarà als futurs professionals dels sectors estratègics, com la recerca, la innovació o la tecnologia».

Acte de graduació

La seu universitària de Menorca ha acollit també l’acte de graduació de divuit alumnes de l’any acadèmic 2021-22. Els nous graduats han rebut l’obra gràfica que simbolitza el pas per la UIB i que enguany és una fotografia d’Antoni Costa Fiol. La graduada Margarita Coll, alumna del grau de Dret, ha donat un discurs en nom de tots els seus companys.

La lliçó inaugural ha anat a càrrec de la doctora Margalida Pons, professora de Filologia Catalana, amb el títol «Poesia i ciència: la passió d’un encontre».

El conseller ha finalitzat el seu parlament desitjant als nous alumnes un bon inici de curs i donant l’enhorabona als recent graduats.

A l’acte també han assistit el rector de la UIB, Jaume Carot; el batle d’Alaior, Josep Lluís Benejam; el vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria; el president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs; el vicerector de Política Científica i Investigació, Víctor Homar; el vicerector d’Economia i Infraestructures, Carles Mulet; el vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner; la Gerent de la UIB, Consuelo Hernández, i els degans de la Facultat d’Economia i Empresa, José María Carretero, i de la Facultat d’Educació, Miquel Oliver, entre d’altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00