Sociedad

La tardor arriba amb pluges i baixada de temperatures

L’estiu que deixam enrere ha estat especialment càlid, el segon més calorós des de que es té registre

David Arquimbau Sintes (EFE)

Maó

La tardor ha començat aquest divendres 23 de setembre a les 03 hores i 4 minuts de la matinada, amb una durada total de 89 dies, 20 hores i 44 minuts, i es perllongarà fins dimecres, 21 de desembre a les 22 hores i 48 minuts, moment en què començarà l'hivern.

L'Agència Estatal de Meteorologia pronostica que el més probable és que el proper trimestre, d'octubre a desembre del 2022, es registrin temperatures més altes de les habituals i que les precipitacions siguin normals respecte del període 1981-2010 que és el que s’agafa de referència.

Tot i açò, ara mateix la tendència de les temperatures al llarg del trimestre, és que baixin progressivament. La temperatura mitjana del mes d'octubre es calcula en 19ºC, la de novembre, en 15ºC i la de desembre en 12ºC. La mitjana del trimestre serà de 15ºC.

Pel que fa a les precipitacions, les prediccions apunten a xifres habituals, al voltant dels 200 l/m2. Durant la primera meitat de la tardor predominaran les pluges i xàfecs torrencials, locals i ocasionals, tempestes, fortes ratxes de vent i possibles caps de fibló. A partir de novembre les precipitacions, en general, seran més moderades.

L’estiu que deixam enrere ha estat especialment càlid, el segon més calorós des de que es té registre.

Les temperatures més altes de l'estiu es van produir el dia 14 d'agost amb 39ºC a l'aeroport (valor rècord, amb dades des del 1965) i 38,7ºC a Cala Galdana.

La temperatura màxima mitjana de l'estiu de 33,2ºC a l'aeroport de Menorca també és rècord absolut (dades des de 1965).

Al setembre es va assolir 35.3ºC, el dia 4, a l'aeroport, que també és rècord per a aquest mes.

Les temperatures mínimes més altes van ser de 27,0 ºC a La Mola el dia 14 d'agost, i 26,7 ºC a l'aeroport el dia 13, valor que constitueix rècord per al mes d'agost, amb dades des del 1965. Al setembre també es va batre rècord la temperatura no va baixar de 28,8ºC, el dia 14, constituint la nit més càlida registrada des de fa 57 anys.

A l'aeroport de Menorca, aquest estiu, ha augmentat un 46% el nombre de nits tropicals i el de tòrrides s'ha triplicat: hi ha hagut 67 nits tropicals, sent 46 el valor normal, i d'aquestes 3 han estat tòrrides; valor normal.

Al setembre hi ha hagut 15 nits tropicals i el normal són 9. També 6 tòrrides quan no n'hi sol haver cap.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad