Política

Sant Lluís anul·la la llicència del 'Splash' i trasllada l'expedient al Consorci en Rústic perquè restitueixi la legalitat urbanística

La decisió de l’ajuntament arriba després d’un informe elaborat pel Consell Consultiu de les Illes Balears que dictamina clarament la nul·litat de llicència d’obra i la llicència d’activitat del parc

Parc aquàtic 'Splash'

Maó

L’Ajuntament de Sant Lluís va aprovar aquest dimecres per via d’urgència l'anul·lació de la llicència de construcció del parc aquàtic Splash, a Biniancolla, trasllada ara l’expedient al Consorci per a la Protecció de la Legalitat a Sòl Rústic perquè tramiti la restitució de la legalitat urbanística del terreny.

La decisió de l’ajuntament arriba després d’un informe elaborat pel Consell Consultiu de les Illes Balears que dictamina clarament la nul·litat de llicència d’obra i la llicència d’activitat del parc. Aquest informe s’atén a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma que revocava la Declaració d’Interès Públic que el Consell Insular, sota el govern del Partit Popular, va atorgar a l’any 2014 i que permetia l’excepció de construir aquest parc aquàtic en sòl rústic protegit.

S’ha de recordar que la sentència del jutjat de Palma ve provocada per la demanda que el propietari d’un altre parc aquàtic, de Ciutadella, va interposar contra la decisió de la conselleria d’ordenació del territori del Consell d’atorgar la Declaració d’Interès General. Tant l’ajuntament de Sant Lluis, com el Consell van presentar recursos d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears, però aquests van ser desestimats.

L’ajuntament de Sant Lluís es veure ara obligat a declarar l’anul·lació de la llicència del parc considerant, a més, que no ha lloc a cap indemnització, tot i que, evidentment, no es descarta que l’empresa propietària del parc de Biniancolla pugui interposar ara una demanda milionària.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00