Sociedad

Els sindicats mèdics demanen més implicació del Govern per acabar amb la sobrecàrrega

La demora de set a deu dies per ser visitat per un doctor és la denúncia més generalitzada pels usuaris

Arxiu

Maó

El portaveu del sindicat mèdic de les Balears (SIMEBAL) a Menorca, Claudio Triay, assegura que la sobrecàrrega de feina que pateixen els facultatius s'arrossega des de fa anys i denuncia la manca d'implicació del Govern Balear per resoldre la problemàtica.

Triay afirma que durant la pandèmia es va quedar en un segon pla perquè tots els professionals vam fer un sobreesforç per donar resposta a la demanda. Les administracions, assegura el metge, han fet molt poc per millorar la situació i “ens sentim oblidats”. “L'augment de feina està provocant el col·lapse dels centres de salut, les consultes dels hospitals i les urgències", ha lamentat.

La demora de set a deu dies per ser visitat per un doctor és la denúncia més generalitzada pels usuaris de la sanitat pública menorquina.

"Sovint són consultes telefòniques, no presencials. No estem en contra de les primeres, però no podem passar d'una desburocratització a una robotització de l'assistència sanitària, les persones volen veure un professional i no una pantalla", ha descrit.

Per això, el portaveu de SIMEBAL ha reclamat més inversió.

"Es necessita més personal i no s'està fent res per solucionar el problema. Més metges de família als centres de salut, potenciar els serveis d'urgència, invertir, així com captar i fidelitzar professionals, ja que se n'estan a l'exterior milers de doctors perquè els tracten millor que aquí”, ha recordat.

D'altra banda, Claudio Triay ha reconegut que la relació amb la Conselleria de Salut del Govern Balear és tensa.

"Quan comencen a mobilitzar-se a altres comunitats normalment s'estén ràpidament. La situació de cansament i d'esgotament dels professionals és molt important i amb poc esclata tota la situació. Si jo fos polític estaria molt atent, perquè en qualsevol moment pot explotar el conflicte ", ha advertit.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad