Sociedad

Menorca recupera cinc punts las seves reserves hídriques

El mes d'octubre va ser força humit

Els aqüífers de Menorca s'han recuperat força al mes d'octubre. / Getty

Maó

Les reserves hídriques a Menorca han crescut cinc punts el darrer mes. La illa ha passat del 49 al 54%. Aquesta recuperació es deu a un octubre molt humit. A l’illa van caure 102,4 l/m2 de pluja , quan la mitjana històrica és de 69 l/m2.

A nivell balear les reserves hídriques se situen al 48% a l’octubre, dos punts mes que el mes anterior i un punt mes respecte l’octubre de l’any passat. Per illes, el percentatge de les reserves s’incrementa a Eivissa, que passa del 47% al 49% i a Menorca. A Formentera baixa del 57% al 51% i a Mallorca es manté en el 46%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), totes es troben en escenari de prealerta, ja que hi entra la única que no ho estava, la UD Tramuntana Sud.

Respecte a la informació de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les dades indiquen que l’octubre ha estat, al conjunt de les Illes Balears, un mes normal amb un registre de 62,8 l/m2 respecte als 76 l/m2 de la mitjana històrica. Per illes, a Menorca ha estat un mes humit amb 102,4 l/m2, quan la mitjana històrica és de 69 l/m2. A la resta d’illes, octubre ha estat sec, ja que a Mallorca ha plogut 59,8 l/m2 quan la mitjana històrica se situa als 80 l/m2; a Eivissa han estat 46,2 l/m² mentre que la mitjana història és de 63,3 l/m² i a Formentera han plogut 31,1 l/m2 respecte als 44,9 l/m2 de mitjana.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears és un 9% superior a la mitjana històrica. Menorca se situa un 36% per sobre de la mitjana, igual que les Pitiüses, que estan un 27% per sobre, A Mallorca, ha estat d’un 4%.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad