Sociedad

El Govern inicia consultes amb el Consell per preparar una proposta de nou contracte de l’OSP Menorca-Madrid

També s’està treballant amb les companyies operadores de la ruta Maó-Palma per fer front a l'increment de la demanda de la ruta

La estafa está relacionada con Iberia. / Horacio Villalobos

Maó

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de la Direcció General de Transport Marítim i Aeri, treballa ja en la proposta per trametre al Ministeri per al disseny del nou contracte d’obligació de servei públic (OSP) Menorca-Madrid 2023-2025.

És per això que aquesta setmana ja s’han iniciat els contactes amb el Consell Insular de Menorca i el Cercle de Negocis de Menorca amb l’objectiu d’analitzar si les condicions actuals del contracte públic són suficients o si se n’han d’introduir de noves d’acord amb les necessitats dels residents de l’illa.

Entre les possibilitats damunt la taula hi ha la d’avançar l’inici del contracte, que actualment cobreix de l’1 de novembre fins al 30 d’abril; incrementar la capacitat mínima, fixada actualment en 74.000 seients, o augmentar les freqüències en dates concretes.

Actualment, les empreses que tenen adjudicat aquest contracte són Iberia i Air Nostrum. El director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, s’ha reunit aquesta setmana amb els representants de totes dues companyies per analitzar el funcionament actual del contracte, que inclou dues freqüències diàries —quatre vols en total— en la línia entre Menorca i Madrid, amb el reforç d’una freqüència diària addicional en dues dates concretes: entre el divendres anterior al Divendres Sant i el dilluns de Pasqua (ambdós inclosos). A més, segons el contracte vigent, el primer vol ha de sortir de Menorca entre les 7.00 h i les 8.00 h del matí i el darrer vol de l’horabaixa ha de sortir de Madrid entre les 20.00 h i les 21.00 h, de dilluns a diumenge.

Durant la reunió, el director general de Transport Marítim i Aeri ha sol·licitat informació sobre el funcionament actual de la ruta, per redactar una proposta per enviar a la Direcció General d’Aviació Civil, que és l’encarregada de tramitar el contracte.

El Govern té previst sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) que s’iniciï com més prest millor la licitació del nou contracte OSP Menorca-Madrid 2023-2024.

La ruta Maó-Palma

D’altra banda, des del Govern de les Illes Balears s’està treballant amb les companyies operadores de la ruta Maó-Palma i amb la Direcció General d’Aviació Civil per escometre el significatiu increment de la demanda d’aquesta ruta.

En aquests moments, les tres aerolínies (Air Nostrum, Air Europa i UEP Fly) que operen Maó-Palma han comunicat a la Direcció General de Transport Marítim i Aeri la seva intenció d’incrementar l’oferta en aquesta ruta. D’aquesta manera, en les pròximes setmanes hi haurà un increment de connexions per fer front a les xifres rècord de passatgers d’un mes de novembre entre Maó i Palma.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad