Sociedad

Menorca destina 12.000 euros a un programa de reeducació de l’aprenentatge per alumnes amb dislèxia

Es tracta d'un programa pilot que tindrà una durada d'un any

Jesús Hellín - Europa Press - Archivo (EUROPA PRESS)

Maó

El Consell Insular col·laborarà amb 12.000 euros al programa de reeducació de l’aprenentatge lector-escriptor durant la infància i l’adolescència, que promou l’associació de Dislèxia i Família DISFAM.

L'objectiu és abordar les dificultats de l'aprenentatge perquè els menors i els adolescents puguin tenir les mateixes possibilitats que altres mitjançant les adaptacions corresponents a l'aula. S’ha de recordar que la dislèxia afecta a un 20% de la població i en el cas dels alumnes és important poder detectar-la i tenir tècniques per ajudar-los en el seu rendiment acadèmic.

Per impulsar el servei, el Consell s'ha compromès a col·laborar-hi mitjançant l'aportació de 10 euros per sessió grupal i 20 euros per individual, amb un màxim de 1.500 sessions. Per la seva banda, DISFAM detectarà els casos susceptibles de poder beneficiar-se del servei.

Entre els reptes del programa destaca oferir reeducació als menors des de la identificació de la dificultat i la intervenció especialitzada per a la seva millora, adequar els espai per aportar més seguretat i benestar als alumnes i famílies, proporcionar informació, oferir eines per acompanyar el procés de la forma més natural.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad