Sociedad

L'acusat pel 'crim del jacuzzi' nega les acusacions

Afirma que va tractar de reanimar la víctima

Aquest dimarts es reprendrà la sessió pel 'crim del jacuzzi' a Ciutadella.

Maó

Palma, 21 nov (EFE).- L'acusat d'assassinar la seva dona a Ciutadella (Menorca) el 2018 amb una dosi letal de MDMA que li va donar amb sangria i arrossegar-la fins a un jacuzzi per fingir una mort accidental, ha assegurat aquest dilluns a el judici amb jurat a l'Audiència de Palma que no va matar la seva dona i que va intentar reanimar-la després del que va passar.

La Fiscalia i l'acusació particular, que exerceix la comunitat autònoma, demanen 25 anys de presó per a l'acusat, de 43 anys i origen veneçolà, com a responsable d'un delicte d'assassinat amb les agreujants de parentiu i de gènere. També demanen que pagui una indemnització de 150.000 euros als pares de la víctima.

Els fets jutjats des d'aquest dilluns a l'Audiència Provincial es remunten a la matinada del 18 de juny de 2018, després que la parella, després de consumir cervesa, sangria i MDMA, es fiqués en un jacuzzi, on la víctima i l'encausat es van quedar adormits, ha explicat l'home durant l'interrogatori. "Ens agradava col·locar-nos amb sangria i MDMA", ha manifestat. Després d'estar una estona a l'habitació on vivien bevent alcohol i consumint drogues, ha recordat que es van dirigir al bany, on van mantenir sexe oral. "Jo estimava la meva dona i amb l'MDMA l'estimava el quàdruple. Tenia més ganes de tocar-la i acariciar-la. Jo estava de manera afectuosa", ha dit, abans de relatar que finalment es van ficar "borratxos" i "súper mega col·locats" a fosques al jacuzzi, malgrat que la dona tenia nàusees.

Ha al·legat que la relaxació del jacuzzi i el consum de drogues va fer que es quedés "totalment adormit" i que, en despertar-se, estava desorientat, que va trucar a la seva dona però que no responia. Va tocar les cames per sota l'aigua i va notar que la dona tenia el cap dins l'aigua. "Immediatament la vaig agafar i la vaig empènyer per poder treure-la. L'únic que volia era que el cap estigués fora de l'aigua", ha explicat plorant i amb la veu entretallada. "Vaig fer el major esforç que vaig poder per treure el cap de l'aigua. Li vaig picar de mans a la cara i no responia. No sabia què fer, va ser una situació horrible. Tot el que vaig fer per treure-la va ser espantós. No sabia com arrossegar-la, estava com clavada", ha manifestat, mentre explicava com es va esgotar i de desesperat que es va sentir durant aquest episodi. També ha defensat que va aconseguir recolzar la víctima, que estava inconscient, sobre la vora del jacuzzi, quan va caure i es va donar un cop al cap contra el terra.

"No reaccionava, jo no entenia res", ha afegit. Segons la seva versió, va realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar sense èxit i, després de trucar als serveis d'emergències, que van trigar uns 10 minuts a arribar al lloc, va avisar una amiga de la víctima que també residia a la nau industrial i amb la qual la parella havia tingut un incident.

A preguntes de les parts, el presumpte autor dels fets ha matisat que ell comprava MDMA i que tant ell com la seva dona la consumien cada dues o tres setmanes. La Fiscalia i l'advocat de la comunitat autònoma insisteixen que l'home, denunciat per la víctima dues vegades per una agressió sexual i maltractaments, va preparar una barreja de sangria i MDMA, la va donar a la seva dona i, en estat d'inconsciència , amb vòmits i nàusees, la va ficar en un jacuzzi per fingir una mort accidental.

El ministeri públic considera al seu escrit que la víctima va acceptar la beguda "guiada pel temor que l'infonia l'acusat i en el context de sotmetiment i subordinació" que marcava la seva relació. La dona va morir a causa d'una parada cardiorespiratòria provocada per una intoxicació de MDMA, si bé la Fiscalia sosté que el desenllaç "es va veure accelerat a causa de la submersió" al jacuzzi.

La Fiscalia manté que l'amiga de la víctima, que residia a la mateixa nau industrial que la parella, no va fer res per ajudar la dona "davant el fort temor que l'infonia l'acusat".

El presumpte autor de l'assassinat no va ser detingut fins al novembre del 2019, després que un enregistrament trobat al telèfon de la víctima fes un gir a la investigació policial. En concret, es tracta d'un àudio en què, segons les acusacions, se sentirien els darrers moments de vida de la dona, en què l'home diu "que es mori". Al judici, ell ha argumentat que aquestes paraules van ser en una conversa entre ell i la seva dona referint-se a la seva amiga. El processat ha reconegut que gravava les converses de la seva dona i que ho feia per a "protecció" de tots dos davant denúncies de tercers.

A la primera sessió del judici, l'home ha detallat que la seva dona tenia una assegurança de vida però no cobria la mort per ofegament o consum de drogues. A més, les acusacions han assenyalat que Veneçuela, país d'origen de l'home, havia sol·licitat la seva extradició com a sospitós de la mort de la seva parella anterior, encara que la petició havia estat denegada. El judici amb jurat continuarà aquest dimarts a l'Audiència de Palma.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad