Sociedad

El SEPES formalitza el primer pagament per la compra del solar de Vassallo

El Ministeri d’Agenda Urbana té previst construir 44 habitatges de protecció pública i un aparcament soterrat

Solar del carrer Vassallo de Maó

Maó

El Ministeri de Defensa i el Ministeri d’Agenda Urbana formalitzen l’acord que ha de permetre convertir el solar del carrer Vassallo de Maó, que actualment s’utilitza de pàrquing, en una nova promoció d’habitatge de protecció oficial.

El Sepes, l’Entitat Pública Empresarial de Sol, ha executat ja el pagament de 90.968,56 euros, en concepte de senyal, per la compra d’aquesta parcel·la de 2.579 metres quadrats, que actualment és propietat de l’Invied, òrgan dependent del Ministeri de Defensa. El valor total de compra és de 1,2 milions d’euros.

L'objectiu és, juntament amb el consistori, edificar 44 habitatges públics assequibles per donar resposta a les necessitats dels veïns.

L'alcalde de Maó, Héctor Pons, considera que la compra del solar evitarà que caigui en mans privades. També es construiran places d’aparcament per a la recàrrega de vehicles elèctrics.

S’ha de recordar que l’Invied, l’Institut d’habitatge, infraestructura i equipament de la Defensa, va posar a la venda aquest terreny per 1,326 milions d'euros en una darrera subhasta declarada deserta el setembre del 2022. Ara, el Consell d'Administració de SEPES n'ha autoritzat l'adquisició amb l'objectiu de destinar-lo al Pla d´Habitatge de Lloguer Assequible del Ministeri d’Agenda Urbana. Per això, l'entitat pública empresarial de sòl ha aprovat un increment del seu pressupost, que li permeti adquirir aquest solar i, en col·laboració amb l'Ajuntament de Maó, desenvolupar-hi un projecte d'habitatge assequible, que també doni resposta a les necessitats de mobilitat de la zona.

En aquest estudi, s'hi inclourà la possibilitat de dedicar part d'aquests habitatges a funcionaris, per pal·liar la manca de professionals qualificats que pateix les illes, així com per a joves, per ajudar-los a emancipar-se.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad