Sociedad

El futur de la Menorca Talaiòtica es podria decidir a l'Aràbia Saudita

Riad vol acollir el comité de la UNESCO al mes de setembre

La candidatura podria rebre la distinció de Patrimoni de la Humanitat al setembre a l'Aràbia Saudita. / PIXABAY.

Maó

El futur de la candidatura de la Menorca Talaiòtica es podria decidir a l’Aràbia Saudita. Aquest país s'ha postulat per acollir la reunió del 45 Comitè del Patrimoni Mundial de la Unesco, on la candidatura de Menorca Talaiòtica podria ser inscrita oficialment.

La proposta d'Aràbia Saudita, que actualment ostenta la presidència del Comitè, és celebrar la trobada del 10 al 25 de setembre a la capital, Riad, segons ha precisat aquest dimecres el Consell de Menorca en un comunicat.

El Comitè del Patrimoni Mundial decidirà dimarts que ve, durant la divuitena reunió extraordinària a la seu de la Unesco a París, si accepta la proposta.

L'oferiment arriba després d'uns mesos d'incertesa a causa de la invasió russa a Ucraïna, fet que va provocar la suspensió de la primera convocatòria del 45 Comitè que s'havia de celebrar el juliol del 2022 a Kazan, Rússia.

La complicada situació a la Unesco es va començar a desbloquejar a finals del novembre passat amb la dimissió de l'ambaixador rus com a president del Comitè. Durant la 17a sessió extraordinària del Comitè de Patrimoni Mundial, celebrada el 12 de desembre, l'ambaixadora d'Aràbia Saudita, la princesa Haifa Al-Mogrin, va assumir la presidència d'aquest òrgan

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad