Sociedad

La glosa menorquina és ja un Bé d’Interès Cultural Immaterial de Menorca

El Ple del Consell Insular aprova aquesta declaració amb caràcter definitiu, i per unanimitat de tots els grups polítics

Glosa menorquina al municipi des Castell

Maó

L’objecte de la declaració és la salvaguarda de la glosa, entesa com a composició oral improvisada típica de Menorca, i el glosat com a acte públic en què dos o més glosadors estableixen una mena de diàleg en el qual posen a prova el seu enginy i la seva capacitat d’improvisació per crear gloses sobre els temes que van sorgint al llarg de la sessió.

Aquesta declaració, a més, inclou els diferents tipus de glosa que existeixen a Menorca, la tonada que acompanya els glosats i els instruments amb què s’interpreta aquesta. Tot plegat, com a manifestació de la cultura popular pròpia i d’arrel tradicional que s’ha mantingut viva en el temps fins arribar al moment actual. S

Maria va reconèixer públicament la tasca que duta a terme per part d’un petit grup de glosadors que encara es mantenia actiu en el darrer quart del segle passat, encapçalats pel mestre glosador Miquel Ametller, gràcies als quals es va iniciar un procés de recuperació de la glosa, a través de l’associació Soca de Mots

Amb aquesta declaració, ja són tres els béns d’interès cultural immaterial declarats a l’illa: la tècnica constructiva de la pedra en sec, la navegació amb vela llatina i, ara, la glosa menorquina.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad