Sociedad

Menorca rebrà 1,7 milions d’euros de fons europeus per finançar projectes d’impuls a un nou model en la gestió dels residus

Fins a 5 actuacions rebran finançament a través de les subvencions gestionades des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Diseño exterior de la nueva planta de gestión de residuos de Milà una vez reformada. / CIMe

Maó

Els projectes subvencionats són la construcció de la planta de digestió anaeròbia a Milà per al tractament de bioresidus recollits separadament, dotat amb un milió d’euros; la implantació de la recollida separada de bioresidus destinats a compostatge en els municipis de Maó i Es Castell, amb una aportació de 483.000€; l’adquisició de diverses deixalleries mòbils, amb un cost de 117.000€; la implantació de la recollida separada de bioresidus destinats a compostatge en els municipis de Ciutadella, Ferreries i Es Migjorn, amb una subvenció de 78.000€; i la instal·lació de preparació per reutilitzar residus voluminosos, dotat amb una partida de 62.000€.

Per illes, a Mallorca s’han subvencionat dotze projectes per valor de 11’8 milions d’euros, mentre que a Eivissa els tres projectes reben un total de 1’6 milions d’euros. En el cas de Formentera, un projecte rebrà una subvenció de 214.785 euros.

La convocatòria estava dotada amb un total de 15,4 milions d’euros que es van distribuir per illes seguint criteris de proporcionalitat. D’aquesta manera, a Menorca li han correspost 1.782.071,55 euros.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, destaca que aquesta convocatòria és «la injecció de doblers públics més important en matèria de residus a les Illes Balears i ha de ser una de les bases per poder canviar el model de gestió i avançar així cap a una economia circular, donant compliment als objectius establerts a la Llei balear de residus».

Per la seva part, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company explica que l'alineament de les polítiques de protecció mediambiental impulsades pel Govern i també per la Unió Europea permet finançar amb fons NextGenerationEU aquests projectes. «La gestió que estem fent amb convocatòries com aquesta suposa un gran crèdit davant els organismes estatals i europeus que supervisen aquests fons. No només atenent a la filosofia i l’esperit que hi contenen sinó també en termes de gestió», ha afegit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00