Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Ocio y cultura
Plecs de lectura

Plec de lectura 20. Francesc Camps i Mercadal, Francesc d'Albranca

Aquest plec de lectura es una aproximació també al lèxic menorquí relatiu al seu patrimoni arqueològic amb la paraula 'talaiots'

Tècnica mixta i collage damunt paper de na Zulema Bagur (2018) / Zulema

Mahón

Francesc Camps i Mercadal (Francesc d'Albranca) Es Migjorn 1852-1929. Va ser sobretot un metge del seu poble estimat per la gent, però és més conegut com a folklorista. Es va interessar per l'arqueologia, la filologia, l'etnografia... La seva obra Folklore menorquí de la pagesia, premiada per l'Ateneu el 1912 i publicada el 1918, és la recopilació més important de literatura popular d'arrel tradicional de l'illa. Va ser també un polèmic articulista que milità en el periodisme catòlic.

Plec de lectura 20. Francesc Camps i Mercadal

07:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674817374322/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Va col·laborar amb Mossèn Antoni M. Alcover (amb qui va mantenir una copiosa correspondència entre el 1906 i el 1926) en l'elaboració del Diccionari català-valencià-balear. Fou col·laborador del Diccionari General de la Llengua Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans, membre corresponent de la Real Academia de la Historia i soci emèrit de l'Ateneu de Maó. Aquest Plec de Lectura ofereix una interessant observació lingüística entorn de la paraula talaiot. Es tracta del capítol primer de l'estudi 'Talaiots', publicat el 1918 a la revista Sa Marjal de Sa Pobla, i més tard reproduït juntament amb un altre estudi d'arqueologia a les Monografías menorquinas, núm. 53, l'any 1961.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad