Sociedad

Els fangs tòxics de Ferreries abandonen Menorca després de 6 anys

Va ser al 2012 quan el GOB va difondre un estudi fet amb la UIB on es detectava una presència molt alta de metalls pesants al barranc de Trebalúger

Fangs tòxics de Ferreries / APB

Els 8.700 quilos fangs tòxics de l’antiga depuradora de Ferreries abandonen, per fi, Menorca.

Aquest dilluns els fangs van ser traslladats fins al moll del Cós Nou del port de Maó perquè un vaixell de càrrega els transporti fins a Sevilla, on seran tractats en una planta de reciclatge.

El problema dels fangs contaminants ve de fa més de 10 anys. Va ser al 2012 quan el GOB va difondre un estudi fet amb la UIB on es detectava una presència molt alta de metalls pesants al barranc de Trebalúger.

Al 2013 es va adjudicar la construcció de la nova depuradora de Ferreries que deixaria en desús l’anterior amb tots els fangs contaminants que tenia.

Al 2015 es va estudiar exportar aquest material perillós per a ser tractat a la península o tancar-ho en un sarcòfag. No es va fer res. A partir de 2017, Abaqua va intentar adjudicar l’extracció dels llots i es va adjudicar a M Polo el desembre de 2019 amb un termini d’execució de 12 mesos. Finalment, els fangs surten de l’illa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00