Sociedad

Els resultats d'ADN dels pares José Maria de Olivar es coneixeran en un mes o dos

Exhuman els pares de l'aristòcrata José Maria de Olivar per una demanda de paternitat per una herència milionària

Cementiri de Ciutadella

Ciutadella

Una comitiva judicial ha executat l’exhumació dels pares d’un conegut empresari de Ciutadella, José María de Olivar Despujol per una demanda de paternitat presentada per la seva suposada filla, una dona malaguenya de 76 anys que pugna amb l’herència .

L'exhumació, acordada fa un mes pel titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Ciutadella, Juan Pablo Molina, es va adoptar perquè no es poden practicar les proves genètiques a les restes mortals de l'empresari, incinerat després de la seva mort el 2018; i perquè els germans biològics del difunt es van negar a sotmetre's a la prova d'ADN. Per això s'ha recorregut als que, segons la tesi de la demandant, serien els avis, tots dos morts fa més de 30 anys.

Una comitiva judicial encapçalada pel jutge ha acudit al cementiri vell de Ciutadella per obtenir les restes òssies de Carles d'Olivar i Olives i Maria del Pilar Despujol Pou. A l'acte hi han participat, a més del jutge, un secretari judicial, dos metges forenses i un auxiliar, personal del cementiri i els advocats de les parts personades.

L'exhumació ha transcorregut amb normalitat i ha durat una mica més d'una hora. Després d'obtenir el material genètic, s'ha aixecat acta i s'han precintat les mostres, que es remetran a l'Institut Nacional de Toxicologia a Barcelona per analitzar-les. Els resultats podrien arribar en un o dos mesos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00