Sociedad

Menorca rebrà 740.000 euros de fons europeus NextGenerationEU per a cinc projectes relacionats amb la Reserva de la Biosfera

Tres de les actuacions les executarà el Consell insular mentre que la resta son propostes dels ajuntaments de Ciutadella i Sant Lluís

Albufera des Grau / GOIB

Maó

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest dimarts, la resolució del conseller de Medi Ambient i Territori per la qual s’ordena la publicació d’entitats beneficiàries i dels projectes per als quals es concedeix l’ajut en el marc de la convocatòria de subvencions per a actuacions a la Reserva Biosfera-Menorca, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliècia, finançat amb fons NextGenerationEU. La convocatòria permetrà finançar 5 projectes per un import total de 740.482 €.

Tres dels projectes seleccionats han estat presentats pel Consell insular de Menorca.

- Eliminació i control d’espècies exòtiques invasores de fauna i flora en àrees de la xarxa natura 2000 de Menorca, (124.793,39 €, amb l’IVA exclòs)

- Restauració ambiental de la zona humida d’Addaia, per un import de 305.052,04 € (IVA exclòs).

- Integració del Camí de Cavalls i els seus usos en la gestió i conservació dels hàbitats per on discorre (133.476,03 € (IVA exclòs).

Pel que fa als projectes municipals avalats pel Consell, com a òrgan gestor de la reserva de biosfera, es van presentar dos projectes, dels ajuntaments de Ciutadella i Sant Lluís:

- Projecte de millora de la biodiversitat al parc urbà del Canal Salat de Ciutadella.(81.323 €, amb l’IVA exclòs).

- Projecte d'instal·lació d’abalisaments ecològics a platges i zones de bany de Sant Lluís. (50.737,54 €, amb l’IVA exclòs).

Aquesta és la tercera convocatòria d’ajudes relacionades amb els fons NextGenerationEU que resol la conselleria. Sumant les altres dues, Medi Ambient ja ha adjudicat 18,6 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00