Política

PP i Ciudadanos critiquen la falta de transparència del Consell demanen la compareixença de Mora pel cas IME

Els partit de l'oposició es sistema utilitzat fins ara per l'equip de govern del Consell a l'hora d'adjudicar contractes menors

Ple del Consell Insular de Menorca

Maó

Partit Popular i Ciudadanos no han tardat en fer-se ressò dels informes de l’oficina Anticorrupció alertant d’aquests pagaments fraccionats en benefici de Jesús Cardona, i han demanat ja, tots dos partits, la compareixença de la presidenta del Consell, Susana Mora, per donar explicacions sobre l’ocorregut.

Des del PP, la consellera Carmen Reynés expressa el seu respecte a la presumpció d’innocència però reclama a l’equip de govern que es donin explicacions per aclarir aquests fets i que, si cal, es depurin responsabilitats. Per Reynés és molt important que es preservi la confiança dels menorquins en el Consell, per aquest motiu demanarà també si durant la legislatura s’han fet altres procediments similars en la contractació.

Per la seva part, el conseller de Ciudadanos, Eugenio Ayuso, ha criticat l'opacitat del Consell, assegurant que és totalment inacceptable la manca de transparència i informació en tot aquest procediment. A més, ha advertit que la seva formació estarà molt vigilant, fins que s'aclareixi tota la instrucció i es donin totes les explicacions oportunes.

Ayuso ha constatat que l'Oficina Anticorrupció s'està basant en informes de la Sindicatura de Comptes que ja fa uns quants anys que adverteix d'aquestes situacions, alhora que ha insistit que no es poden tornar a repetir aquest tipus d'adjudicacions de contractes menors per part d'institució.

Finalment el conseller de la formació taronja ha censurat el fet que la informació relativa als contractes menors no estigui disponible al Portal de Transparència, la qual cosa és un exemple, diu, de la manca de responsabilitat i compromís amb la transparència per part de les autoritats públiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00